Feestelijke oplevering gebiedsontwikkeling De Entree-West in Haarlem

Feestelijke oplevering gebiedsontwikkeling De Entree-West in Haarlem

Wethouder Floor Roduner van de gemeente Haarlem, Peter van Rheenen namens de ontwikkelcombinatie 023 en overige betrokkenen vierden 2 maart tijdens een feestelijk moment de voltooiing van De Entree-West. Met het overdragen van de openbare ruimte aan de gemeente, is het sluitstuk van het westelijk gedeelte van de gebiedsontwikkeling De Entree afgerond. Binnen De Entree-West zijn 376 woningen gerealiseerd. In totaal omvat De Entree na de oplevering van Vijverpark (oostelijk gebied van De Entree) circa 800 woningen, waaronder 188 huurwoningen en Zorginstelling Sint Jacob met negentig kamers. Ontwikkelcombinatie 023 is een samenwerking van gebiedsontwikkelaar AM, BPD, Ymere en Slokker.

Officiële handeling

Tijdens de officiële handeling is door Peter van Rheenen (adjunct-directeur AM Noordwest) namens de ontwikkelingscombinatie 023 symbolisch een cheque overhandigd aan de Haarlemse wethouder. De donatie is bedoeld voor de vervaardiging van een plaquette / naambord voor De Entree, dat op de Entreebrug komt te hangen.

Wethouder Floor Roduner: “Gebiedsontwikkeling De Entree heeft een geweldige bijdrage geleverd aan onze woningbouwopgave, in totaal zijn hier ongeveer 800 woningen gerealiseerd. Bovendien een heel divers aanbod met veel architectonische kwaliteit. In 2020 ontving Vijverpark zelfs de publieksprijs van de Lieven de Key Penning van Haarlem. We zijn trots op dit nieuwe gebied en een prachtig entree die zijn toegevoegd aan de stad.”

Peter van Rheenen: ”We zijn blij dat De Entree-West met de oplevering van de openbare ruimte is afgerond. Bewoners hebben nu naast een fijne woning de mogelijkheid direct in de nabijheid van hun woning te recreëren en elkaar te ontmoeten. We zijn trots dat we als ontwikkelcombinatie een mooie entree, met een maatschappelijk impact hebben toegevoegd aan Haarlem.”

De Entree-West

De Entree-West ligt tussen het Boerhaavebad, Schipholweg, Amerikaweg en Boerhaavelaan. De woningen kenmerken zich door een stoere architectuurstijl met veel aandacht voor details en een hoogwaardig afwerkingsniveau. Centraal in dit gebied is de Hofvijver aangelegd. Daar omheen zijn de appartementengebouwen De Poortwachter met 40 vrije sector huurappartementen en De Hofmeester met 26 luxe koopappartementen gerealiseerd. De laatste twee woongebouwen (W3 en W4) met in totaal 224 sociale, middenhuur en vrije sector huurwoningen zijn opgeleverd in 2021. In totaal telt De Entree-West 376 woningen.

Vijverpark

In Vijverpark (voorheen De Entree-Oost genoemd) worden in totaal circa 425 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Dit deel van De Entree wordt eveneens ontwikkeld en gerealiseerd door Ontwikkelcombinatie 023. Vijverpark biedt een gevarieerd aanbod ruime en aantrekkelijke woningen, zowel eengezinswoningen als (compacte) stedelijke koop- en huurappartementen. Centraal in de wijk ligt de grote Componistenvijver, een plek om te ontspannen en te spelen en waar buurtgenoten elkaar treffen. De totale oplevering van de wijk is gepland medio 2025.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl