Gemeente Haarlem en AM ondertekenen overeenkomst voor binnenstedelijke ontwikkeling 142 woningen in Schoterkwartier te Haarlem

Gemeente Haarlem en AM ondertekenen overeenkomst voor binnenstedelijke ontwikkeling 142 woningen in Schoterkwartier te Haarlem

Wethouder Floor Roduner van de gemeente Haarlem en Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest, hebben de overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van 142 woningen in het Schoterkwartier te Haarlem. De woningen worden gerealiseerd op het voormalige Deliterrein en het naastgelegen Shellterrein aan het Spaarne in Haarlem-Noord.

Schoterkwartier

De naam ‘Schoterkwartier’ is een herinnering aan de jaren twintig van de vorige eeuw waarin het grondgebied van de gemeente Schoten werd toegevoegd aan de gemeente Haarlem. Nog steeds is de dorpskern van Schoten zichtbaar en is de naam Schoten binnen Haarlem bekend en bemind.

Divers en inclusief programma

Het project bestaat uit een divers woonprogramma van 34 eengezinswoningen aan de Delistraat, 19 koopappartementen en 53 huurappartementen in de toren aan het Spaarne waaraan eveneens 12 stadswoningen worden gerealiseerd en 17 stadswoningen en 7 eengezinswoningen aan het groene binnen gebied. Van de huurappartementen worden vijftig woningen verhuurd in het sociale segment en in diverse sociale categorieën waardoor er een goede mix tussen doelgroepen ontstaat. Het programma van Schoterkwartier geeft hiermee invulling aan het maatschappelijke AM thema ‘Inclusieve stad’.

De woningen zijn een ontwerp van Arons & Gelauff architecten en Klous + Brandjes architecten.

Start verkoop 15 november

Aanstaande vrijdag 15 november start de verkoop van de 34 eengezinswoningen van de eerste fase grenzend aan de Delistraat. Voor de woningen van fase 2 zal eerst een bestemmingsplanprocedure worden doorlopen.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl