Startsein bouw Bellini in Haarlem

Startsein bouw Bellini in Haarlem

Ontwikkelingsmaatschappij 023 CV, een samenwerking tussen AM, BPD en Slokker Vastgoed, heeft het startsein gegeven voor ‘Bellini’, de zesde fase van Vijverpark in Haarlem. Deze fase omvat de realisatie van 36 koopwoningen in uiteenlopende prijsklassen.

Gevarieerd en betaalbaar woningaanbod in Bellini

Het woongebouw Bellini, met 33 woningen, is gelegen in de oostelijke hoek van Vijverpark en markeert het laatste deel van de stedelijke wand aan de Schipholweg. Het woningaanbod is divers en bestaat uit appartementen, maisonnettes en studio’s, grenzend aan drie eengezinswoningen. De woonoppervlakte van de appartementen varieert tussen de 43 m2 en 156 m2. De prijzen variëren van € 252.000 tot € 465.000 v.o.n. Het bouwblok bestaat uit vijf verschillende panden met ieder een eigen verschijningsvorm.

De panden worden in de binnenstraat trapsgewijs lager zodat het gebouw aansluit op de maat en schaal van het binnengebied van Vijverpark. Alle panden hebben een rijke en eigen detaillering in kleur en uitvoering. Hierbij valt onder meer te denken aan terugliggend metselwerk, erkers en zorgvuldig geplaatste ornamenten en een sterke horizontale lijn, ingezet om het individuele karakter te benadrukken. Common Affairs tekende voor het ontwerp van het gebouw. De bouw is in handen van Slokker Vastgoed.

De naam Bellini verwijst naar de Italiaanse componist Vincenzo Bellini die vooral bekend is door zijn opera’s. Ook de straatnamen staan in het teken van componisten van klassieke muziek. Zo is gekozen voor de Schubertstraat, Händelstraat en de Monteverdistraat.

Vijverpark Haarlem

In nieuwbouwproject Vijverpark, vlakbij het centrum van Haarlem, worden in totaal circa 425 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Ontwikkelcombinatie 023 CV tekende eerder ook al voor gebiedsontwikkeling de Entree West in Haarlem.

Op de goed bereikbare locatie verrijst de gemêleerde (componisten)buurt, zowel op het gebied van architectuur, woningsoorten als in prijsklassen. Vijverpark biedt een gevarieerd aanbod ruime en aantrekkelijke woningen, zowel eengezinswoningen als (compacte) stedelijke koop- en huurappartementen. Centraal in de wijk ligt de grote vijver, een plek om te ontspannen en te spelen en waar buurtgenoten elkaar ontmoeten. De totale oplevering van de wijk is gepland in 2025. Dit jaar ontving Vijverpark de publieksprijs van de Lieven de Key Penning.

Huis kopen Haarlem

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl