Eerste particuliere woningen opgeleverd in duurzame gebiedsontwikkeling Landgoed Wickevoort in Cruquius

Eerste particuliere woningen opgeleverd in duurzame gebiedsontwikkeling Landgoed Wickevoort in Cruquius

De eerste energieneutrale koopwoning van de duurzame gebiedsontwikkeling Landgoed Wickevoort in Cruquius is in aanwezigheid van gebiedsontwikkelaar Geer Karman van AM op feestelijke wijze opgeleverd aan de nieuwe bewoners Henk de Leeuw en Jeannine Mohn. In totaal worden 36 energieneutrale en Nul-Op-De-Meter (NOM) woningen in deelplan Hagen in de aankomende weken opgeleverd. Landgoed Wickevoort is een ontwikkeling van gebiedsontwikkelaar AM.

Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest: “De oplevering van deze particuliere woningen is na de recente oplevering van de eerste huurwoningen wederom een mooi moment voor de gebiedsontwikkeling Landgoed Wickevoort, waar in totaal circa 750 huur- en koopwoningen gerealiseerd gaan worden. Met de ruime opzet van het plan en de toekomstige voorzieningen biedt Landgoed Wickevoort een fijne woon- en leefomgeving.”

Ontwikkeling in volle gang

De 36 energieneutrale en nul-op-de-meterwoningen, naar een modern ontwerp van Studio Prototype, zijn de eerste particuliere woningen die worden opgeleverd op Landgoed Wickevoort. Een energieneutrale woning wekt de gebouwgebonden energie zelf op. Daar hoort een EPC bij van 0 (=energieneutraal). Een nul-op-de-meter woning wekt zowel de gebouwgebonden energie als de gebruikersgebonden energie zelf op. Over het jaar heen wordt er net zoveel energie opgewekt als dat er gebruikt wordt. De realisatie van de woningen is in handen van BAM Wonen.

De ontwikkeling van het landgoed is in volle gang en op dit moment zijn er reeds 100 nul-op-de-meter huurwoningen opgeleverd aan Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer en zijn ook 83 sociale huurwoningen voor woningcorporatie Eigen Haard in aanbouw.

Start verkoop volgende fase

De verkoop van de eerstvolgende fase met een verscheidenheid aan energieneutrale grondgebonden woningtypes in de deelplannen Boomgaard en Water start begin juli. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.wickevoort.nl.

Gedurfde duurzaamheid en Gelukkig leven op Landgoed Wickevoort

AM ziet het als één van haar kerntaken om duurzaamheid en klimaatadaptatie in de gebouwde omgeving concreet vorm te geven, zoals bij Landgoed Wickevoort. Dit wordt een duurzaam nieuw woongebied met onder meer Nul-op-de-Meter woningen en energie neutrale woningen en appartementen. Daarnaast komen er allerlei voorzieningen die bijdragen aan een beter klimaat, zoals een duurzame boerderij, ‘Hoeve Wickevoort’, een boerderijwinkel, een pakjeshub bij de toegangen van de wijk, elektrische deelauto’s en -fietsen, eigen Wickevoort’s deelgereedschap en mooie wandelroutes. Ook is er in het plan aandacht voor biodiversiteit door aanplant van bomen, nestvoorzieningen aan de woningen en plekken voor insecten en kleine zoogdieren. Bijzonder is dat Landgoed Wickevoort een eigen beheervereniging heeft, waar alle bewoners lid van zijn. Hierdoor kunnen de bewoners invloed uitoefenen op hun omgeving. Al deze voorzieningen, activiteiten en de groene en ruime opzet van het plan en de toekomstbestendige voorzieningen, maken het landgoed een fijn thuis voor haar nieuwe bewoners.

Foto v.l.n.r.: de nieuwe bewoners Henk de Leeuw en Jeannine Mohn en gebiedsontwikkelaar Geer Karman van AM.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl