BAM Wonen geeft startsein bouw 67 appartementen De Weef in Helmond

BAM Wonen geeft startsein bouw 67 appartementen De Weef in Helmond

Wethouders Gaby van den Waardenburg en Erik de Vries van gemeente Helmond, Frans Fonteijn, directeur Zuid bij BAM Wonen en Chris Franken, architect bij VFO Architects, geven op maandag 18 oktober 2021 het startsein voor de bouw van 67 koopappartementen in het project De Weef in hartje centrum Helmond. De Weef bestaat uit drie in hoogte variërende, iconische gebouwen en wordt gerealiseerd in het Burgemeester Geukerspark. De gebouwen worden omgeven door de Zuid Willemsvaart en het groene park met de Aa, de beekloop die bij de aanleg van het park weer bovengronds is gaan stromen.

Officiële handeling

Met het onthullen van het openingsbord wordt stilgestaan bij de viering van de start bouw. Alle toekomstige bewoners zijn uitgenodigd om de handeling bij te wonen en een kijkje te nemen op de bouwplaats.

Groen en exclusief

De Weef bestaat uit 67 koopappartementen, verdeeld over drie gebouwen, variërend van twee- tot vierkamerappartementen van circa 80 m² tot maar liefst 125 m² en enkele exclusieve appartementen van circa 145 m² tot 158 m². Alle woningen hebben een luxe afwerking, duurzame materialen en zijn van alle gemakken voorzien. Zo beschikken alle appartementen over riante buitenruimten, een eigen parkeerplaats en extra berging in het souterrain. De woningen in de Weef zijn zeer energiezuinig. Zo worden de appartementen uitstekend geïsoleerd en voorzien van een gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning.

Het ontwerp is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen VFO architecten, buro Lubbers en BAM Wonen en kenmerkt zich door organische lijnen en veel ruimte voor groen. Zo gaan de gebouwen op in het Burgemeester Geukerspark en vice versa. Het appartementencomplex met halfverdiepte parkeergarage is bestemd voor het midden- en hogere koopsegment, met grote buitenruimtes en toepassing van de nieuwste duurzame technieken. De woningen worden naar verwachting opgeleverd in het voorjaar van 2023.

Unieke woonbeleving voor kopers bij Homestudios

Kopers krijgen de mogelijkheid om voor de indeling en afwerking van hun woning een unieke experience bij Homestudios te doorlopen. Op basis van hun persoonlijke situatie en wensen maken de kopers een fysieke en digitale klantreis en doen zij daarmee een complete woonervaring op, voordat ze in hun nieuwe woning gaan wonen. Ook hebben zij de mogelijkheid om hun individuele woonwensen in werkelijkheid te ervaren en uit te laten voeren. Zo helpt Homestudios bewoners van hun huis ook echt een thuis te maken.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl