Blauwhoed realiseert volgende woonbuurt in De Volgerlanden

Blauwhoed realiseert volgende woonbuurt in De Volgerlanden

Op de locatie van 41 Ambachten heerst er al een paar weken volop bedrijvigheid. Ballast Nedam West is in februari gestart met de bouw van 41 woningen in deze nieuwe woonbuurt.

41 Ambachten is een vervolg op de 39 woningen die door Blauwhoed en Ballast Nedam West reeds gerealiseerd zijn in de woonbuurt Lof en Loof, ook onderdeel van de wijk De Volgerlanden in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Verbinding tussen buurtbewoners

De woningen in 41 Ambachten worden gebouwd in De Vier Dorpjes, deelgebied De Straatjes, en zijn ontworpen door Juli Ontwerp. De erkers en veranda’s bij de woningen stimuleren ontmoetingen in de buurt en bieden tegelijkertijd volop zicht op buiten spelende kinderen. De straatjes worden afgewisseld met groene pleintjes. Hierdoor krijgt de buurt een aangenaam dorps karakter. Ook de diversiteit aan woningtypen draagt hier aan bij. Er worden straat- en pergolawoningen, twee-onder-een-kapwoningen en bungalows gebouwd. Dit zorgt voor een buurt met een mix aan bewoners in verschillende leeftijdsgroepen.

Anton Schalken, directeur ontwikkeling Blauwhoed: “Bij het ontwikkelen van 41 Ambachten was het voor ons belangrijk om een buurt te creëren die buurtgenoten verbindt. Dat zorgt voor geluk en welzijn bij bewoners.”

Sven Wennekes, project coördinator Ballast Nedam West: “Wij zijn trots om deze woningen te realiseren, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Elke woning is uniek & persoonlijk gemaakt door de wensen van de nieuwe bewoners zelf.”

Doorstroming creëren door co-creatie

In beide woonbuurten, Lof en Loof en 41 Ambachten, worden bungalows gerealiseerd. De bungalows en de grotere eengezinswoningen in het plan hadden tot doel doorstroming op de Ambachtse woningmarkt te creëren. Een analyse naar de herkomst van de kopers laat zien dat dit ook is gelukt. Het in co-creatie ontwikkelen van de woningtypen heeft daar zeker aan bijgedragen. Hierdoor voelden mensen zich al meer verbonden met de medebewoners, de woningen en de woonbuurt.

Start bouw viering

Op dinsdag 29 maart is de start bouw van 41 Ambachten met alle kopers, de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, aannemer Ballast Nedam West en ontwikkelaar Blauwhoed feestelijk gevierd. Na een enthousiast ontvangst op de bouwlocatie verzamelde alle kopers en genodigden zich en is er, als feestelijke handeling, een paal geslagen. Na het feestelijke moment hebben kopers met een drankje en een hapje nagepraat en nader kennis gemaakt.

Hypotheekadviseur Hendrik-Ido-Ambacht

5/5 - (1 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl