Feestelijke start bouw MorgenWonen-woningen Hendrik-Ido-Ambacht

Feestelijke start bouw MorgenWonen-woningen Hendrik-Ido-Ambacht

Maandagochtend vroeg kwamen kopers en andere betrokkenen naar de bouwplaats van Waterhof in Hendrik Ido Ambacht voor een klein feestje. De 10 MorgenWonen-woningen aan de Elzengaarde straat worden op een heel bijzondere manier gerealiseerd! Gisteren werd gevierd dat het assembleren officieel is gestart. De Wethouders A. Flach van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en A. Kamsteeg van de gemeente Zwijndrecht waren aanwezig. Na een welkomstwoord hielpen zij mee een bouwdeel aan de telescoopkraan vast te maken.

Proosten op morgen!

Na de officiële handeling kwam de groep bijeen in de tent aan de Elzengaarde. Hier volgde een toost en diverse speeches, waarna de toekomstige bewoners onder het genot van een heerlijk ontbijt nader kennismaakten met elkaar. “Er is nog maar 1 MorgenWonen-woning te koop en deze is ook al onder optie. Voor ons het bewijs dat de wijk en dit unieke product in trek is. En kijk nou hoe enthousiast iedereen is. Dat doet ons goed”, aldus locatiemanager Paul Opstal van ontwikkelaar BPD.

Het unieke MorgenWonen-concept

De 10 MorgenWonen-woningen worden gebouwd door Kroon & De Koning en zijn ontwikkeld door VolkerWessels. Vanuit haar visie om onder geconditioneerde omstandigheden gezonde en energieneutrale woningen te produceren heeft VolkerWessels veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de grensverleggende nieuwe bouwstandaard MorgenWonen. Een MorgenWonen-woning lijkt op het eerste oog een normaal huis. Het tegendeel is waar. Achter de gevels gaat een innovatief bouwsysteem schuil. Het bouwen van een MorgenWonen-woning wordt in de fabriek gedaan. Op de bouwplaats zetten de bouwvakkers de woningen in elkaar. Dat gaat net anders dan bij de traditionele bouw. Het resultaat is een duurzame woning van hoge kwaliteit. Onderhoudsarm én energienota-nul. Extra groot voordeel van deze woning dat ze kant-en-klaar worden opgeleverd. Dus inclusief wand- en vloerafwerking, keuken, badkamer en zelfs de tuin wordt aangelegd.

Waterhof enorm populair

Het gaat goed in Waterhof, blijkt bij een bezoek aan de website. Ook fase 6 is helemaal uitverkocht en in fase 7 zijn nog maar enkele vrijstaande woningen te koop. De architect heeft zich bij het ontwerp van de woningen in fase 6 en 7 laten inspireren door de monumentale panden uit Hendrik-Ido-Ambacht. En dat viel overduidelijk erg in de smaak. “De verkoop ging als een speer”, laat de Paul Opstal weten. “Met de realisatie van fase 7 is Waterhof gereed. Hierna gaan we door naar Watervogels. In juni start de verkoop van 51 woningen. Om hiervoor in aanmerking te komen, kunnen geïnteresseerden hun gegevens achterlaten op http://www.nieuwbouw-devolgerlanden.nl/watervogels/woningen.”

Over de Volgerlanden

Ongeveer 16 jaar geleden startten de gemeente en diverse ontwikkelaars met een grote dorpsuitbreiding: De Volgerlanden. Inmiddels leeft de wijk en genieten vele stellen, singles en gezinnen van het leven in een ruim opgezette wijk met veel volwassen groen en water. Het hart van de wijk wordt gevormd door het grote Sophiapark. Het woningaanbod en de architectuur zijn afwisselend en het voorzieningenniveau is goed. De Volgerlanden is opgedeeld in verschillende deelgebieden. Waterhof is nagenoeg voltooid en nu wordt de stap gemaakt naar een nieuw deelgebied: Watervogels. Een geheel nieuwe wijk aan de oostkant van de Vrouwgelenweg. Daar komen zo’n 1.300 woningen. Met de huidige planning is De Volgerlanden in 2025 helemaal klaar.

Over BPD

BPD, Bouwfonds Property Development, is een Europese gebiedsontwikkelaar die de missie heeft om woon- en leefomgevingen te verwezenlijken die zelf ook leven: creating living environments. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 320.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen Europeanen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD telt 30 regiokantoren in Europa en is marktleider in Nederland. In Duitsland staat BPD Immobilienentwicklung in de top 3 van gebiedsontwikkelaars. In Frankrijk staat BPD in de top 7, onder de naam BPD Marignan. BPD is onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl