BAM Wonen en Dudok starten bouw 65 sociale huurappartementen in Anna’s Hoeve in Hilversum

BAM Wonen en Dudok starten bouw 65 sociale huurappartementen in Anna’s Hoeve in Hilversum

BAM Wonen is in opdracht van Dudok gestart met de bouw van 65 sociale huurappartementen en 66 parkeerplaatsen in de wijk Anna’s Hoeve in Hilversum. Tijdens een feestelijke handeling legden Bart Heller, wethouder Wonen in Hilversum en directeur-bestuurder Dudok Wonen, Harro Zanting het eerste betonvlechtwerk aan van de appartementengebouwen.

Bart Heller: “De druk op de woningmarkt is enorm, zeker in de sociale huursector. Dus deze 65 appartementen zijn zeer welkom voor onze inwoners die op zoek zijn naar betaalbare woonruimte. Dudok Wonen bewijst hier bovendien opnieuw dat ook sociale woningbouw van hoge kwaliteit kan zijn én duurzaam.”
“We zijn trots dat we in de tijd van woningmarktcrisis in deze mooie nieuwe wijk woningen kunnen toevoegen voor de vele woningzoekenden”, aldus Harro Zanting.
Véronique Leenhouwers, directeur Noordwest bij BAM Wonen: “We zijn erg blij dat we de ambitie van Dudok Wonen helpen realiseren en dat met de start van dit project straks betaalbare en comfortabele woningen aan de portefeuille van Dudok Wonen worden toegevoegd.

Appartementen

De appartementen worden gerealiseerd aan de voet van Anna’s berg aan de rand van Hilversum. De woonoppervlakten van de appartementen zijn tussen de 59m2 en 83m2. Alle appartementen hebben een berging en een balkon of tuin. De gebouwen zijn drie en vier verdiepingen hoog en worden door een loopbrug met elkaar verbonden. Er worden meerdere duurzaamheidsmaatregelen toegepast in de energiezuinige woningen. Zo komen er zonnepanelen en een lucht-water warmtepomp in combinatie met droge koelers.

Architectuur

Theo Verburg Architecten heeft in het ontwerp rekening gehouden met het groen in de omgeving. Dit wordt als het ware opgenomen in het binnengebied waarbij de kop van het gebouw het park aan de noordzijde begrenst. Daarnaast zijn de appartementen dusdanig gepositioneerd dat ze vrijwel allemaal uitzicht hebben op het groen. De oplevering van het project is gepland in het najaar van 2022.

Huis kopen Hilversum

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl