De Alliantie Ontwikkeling en Trebbe realiseren 34 woningen aan de Lieven de Keylaan in Hilversum

De Alliantie Ontwikkeling en Trebbe realiseren 34 woningen aan de Lieven de Keylaan in Hilversum

8 september jl. ondertekenden Jan van Barneveld, directeur bij de Alliantie Ontwikkeling en Antje de Groot-Schuttert, directeur bij Trebbe, de overeenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van 9 eengezinswoningen en 25 appartementen aan de Lieven de Keylaan in Hilversum. Alle in het sociale huursegment.

Sabrina Kuhlman, projectmanager bij de Alliantie Ontwikkeling: “Wij zijn trots dat we na een lang, intensief traject met veel betrokken partijen, en in het bijzonder de omwonenden, 34 woningen mogen toevoegen aan de woningmarkt van Hilversum. Onze gezamenlijke belangen en uitgangspunten resulteren in mooie, duurzame en betaalbare woningen voor een sociale doelgroep, passend in de bestaande omgeving. ”

Paul Kok, projectontwikkelaar bij Trebbe: “Het is mooi om te zien dat ons concept HoogWonen zo flexibel in te zetten is. Zo zorgen we er samen met de architect en opdrachtgever voor dat een ontwerp goed in een bestaande buurt past. Daarnaast is het fijn dat ook dit project weer tot stand is gekomen vanuit een goede samenwerking met de Alliantie.”

Over de woningen

In Hilversum Noord, aan de Lieven de Keylaan waar voorheen een school gevestigd was, verrijzen binnenkort 9 eengezinswoningen en 25 appartementen naar een ontwerp van Moke Architecten uit Amsterdam. Het ontwerp is vanuit een intensief participatietraject met buurtvereniging BIK tot stand gekomen. Door te kiezen voor een laag volume en kappenarchitectuur zijn de woningen en appartementen goed ingepast in de bestaande omgeving. De architectuur laat zich kenmerken door mooi metselwerk met zakelijke, functionele details. Doordat de gebouwen iets naar achter staan op de kavel ontstaat er ruimte voor een groen zone, zo wordt er zoveel mogelijk groen teruggegeven aan de buurt.

Duurzaam, betaalbaar én bereikbaar

De woningen en appartementen worden all-electric. Voor zowel de woningen als de appartementen is gekozen voor een installatieconcept waarbij een prettig binnenklimaat en betaalbaarheid voor de bewoners voorop staan. De wachtlijst voor woningen in Hilversum is lang. Met dit project en andere nieuwbouwprojecten komt de Alliantie tegemoet aan de groeiende vraag naar goede en betaalbare woningen. Door variatie te bieden in de vorm van eengezinswoningen en driekamerappartementen is ook dit nieuwe stukje Hilversum bereikbaar voor een brede doelgroep.

Planning en pilot

De bouw van de woningen en appartementen start begin oktober. De laatste woning wordt naar verwachting medio 2021 opgeleverd. De woningen en appartementen zijn in opdracht van en in samenwerking met de Alliantie Ontwikkeling ontwikkeld en worden gerealiseerd met inzet van de concepten Trebbe BasisWonen en Trebbe HoogWonen. Door de inzet van deze concepten kan Trebbe sneller en betaalbaar ontwikkelen en bouwen. Bijzonder aan dit project is dat Trebbe de woningen bouwt met een prefab betoncasco dat al is voorzien van steenstrips. Hierdoor is metselwerk op de bouwplaats niet meer nodig. De doorlooptijd van de bouw wordt hiermee ingekort en is tijdens realisatie minder afhankelijk van de weersomstandigheden, zonder in te boeten op de kwaliteit of uitstraling van de gevels.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl