Eerste paal voor zorgkliniek Tergooi Hilversum door Trebbe en Dura Vermeer

Eerste paal voor zorgkliniek Tergooi Hilversum door Trebbe en Dura Vermeer

Met het onherroepelijk verlenen van de omgevingsvergunning, sloegen Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe onlangs de eerste paal de grond in voor de nieuwe zorgkliniek naast het nieuwe hoofdgebouw van Tergooi. In dit gebouw – dat nog een definitieve naam krijgt – komen vanaf 2023 de poliklinieken van dermatologie (inclusief Spatadercentrum), oogheelkunde, plastische chirurgie (met Hand- en Polscentrum), KNO, kaakchirurgie, het Esthetisch Medisch Centrum (EMC), de Diagnosestudio en kantoren.

Het team zet welzijn voorop

In dit gebouw draait het om het welzijn van de patiënten en de medewerkers. Trebbe en Dura Vermeer Bouw Hengelo zijn vanaf het voorlopig ontwerp betrokken, in samenwerking met bouwpartner De Groot Installaties. Het ontwerp komt van Wiegerinck Architecten, constructeur Royal HaskoningDHV en adviseur Deerns onder leiding van ABT.

De zorgkliniek is niet van Tergooi zelf: de grond is verkocht aan vastgoedinvesteerder Cofinimmo NV, gespecialiseerd in zorgvastgoed. De zorgkliniek heeft een oppervlakte van bijna 7.000 m2. Door ruimte te huren en niet al het vastgoed in eigen bezit te houden, kan Tergooi beter inspelen op benodigde ruimte in de toekomst, gezien de ontwikkelingen in de zorg op het gebied van e-health, nieuwe technieken en behandelingen, thuismonitoring en zorg op afstand.

Koert Terhürne, namens Dura Vermeer Bouw Hengelo/Trebbe: “Als specialisten in bouwen voor de zorg zijn we trots hier samen met Trebbe aan bij te mogen dragen. De grote betrokkenheid en de transparante samenwerking zijn hoe we graag te werk gaan en maken het mogelijk dit zorggebouw binnen het taakstellende budget en technisch maakbaar te kunnen realiseren.”

Tergooi Hilversum; hoogwaardige zorg in een groene omgeving

De zorgkliniek heeft een oppervlakte van 6.700 m2 en is een combinatie van kantoren voor stafafdelingen met een aantal poliklinieken van onder andere de specialismen dermatologie, oogheelkunde en plastische chirurgie. De functies zijn verdeeld over drie bouwlagen en de technische ruimte krijgt een plek op de vierde laag.

De zorgkliniek van Tergooi is een eigentijdse en toekomstbestendige toevoeging aan de nieuwbouw van Tergooi in de gemeente Hilversum. Nieuwe technologieën, het efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte en energiezuinige toepassingen maken dit een hightech gebouw waarin hoogwaardige zorg kan worden geleverd, ook in de toekomst. Het klimaatsysteem is zo ingericht dat het universeel te gebruiken is voor een veelvoud van activiteiten, van medische tot kantoorfuncties. De oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2023.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl