AM en BPD geven startsein bouw 91 woningen in Het Dorpshart van Hoef en Haag

AM en BPD geven startsein bouw 91 woningen in Het Dorpshart van Hoef en Haag

Na een succesvolle verkoop is de bouw van de vierde fase van Het Dorpshart, deelgebied van het nieuwe dorp Hoef en Haag, officieel gestart. In opdracht van Hoef en Haag CV (gebiedsontwikkelaars AM en BPD) worden 91 koopwoningen gerealiseerd. Gelijktijdig worden in deze fase 39 sociale huurwoningen in opdracht van LEKSTEDEwonen gerealiseerd. Wethouder Huib Zevenhuizen (Ruimtelijke Ontwikkeling) van de gemeente Vijfheerenlanden legde in het bijzijn van toekomstige bewoners de eerste funderingsbalk.

Foto v.l.n.r.: Arjen van Dijk (projectdirecteur Hoef en Haag CV namens AM, wethouder Huib Zevenhuizen, Jeroen Officier (projectdirecteur Hoef en Haag CV namens BPD)

Huib Zevenhuizen: “Wij zijn als gemeente erg trots op Hoef en Haag. We bouwen hier door aan een prachtig nieuw dorp met een eigen identiteit. Deze nieuwe woningen vullen Het Dorpshart mooi aan en vormen straks een fijne plek voor de nieuwe bewoners en het dorp.”

“De contouren van Het Dorpshart worden steeds duidelijker. Er zijn en worden hier woningen voor alle doelgroepen gerealiseerd: eengezinswoningen, starters- en seniorenwoningen, vrijstaand, sociaal en ook appartementen. De toekomstige bewoners zullen de levendigheid en dynamiek van de wijk verder versterken”, zegt Arjen van Dijk, projectdirecteur van Hoef en Haag CV.

De woningen krijgen een sfeervolle Oudhollandse architectuur naar een ontwerp van Weusten Liedenbaum Architecten. De bouw van de woningen is in handen van BAM Wonen.

Over Het Dorpshart

Het Dorpshart van Hoef en Haag is een gezellige wijk en is met haar dorpse karakter mede gericht op bewoners die prijs stellen op sociale contacten. De Brink is het hart van het dorp, waar zich voorzieningen als een supermarkt, school, kinderopvang en winkels bevinden en waar plaats is voor ontmoeten. De woningen worden gerealiseerd in Oudhollandse stijl, zoals je dat terugziet in oude lintdorpen. Het parkeren vindt met name plaats op binnenterreinen. Hierdoor blijven de straten en hofjes autoluw en krijgen kinderen alle ruimte om veilig buiten te spelen.

Over Hoef en Haag

Hoef en Haag CV ontwikkelt het nieuwe dorp Hoef en Haag. In het dorp worden in de periode tot 2028 circa 1.800 woningen gebouwd. Komend jaar wordt de mijlpaal van duizend verkochte woningen bereikt. Hoef en Haag is een nieuw dorp aan de rivier de Lek, op loopafstand van het karakteristieke dorp Hagestein, op fietsafstand van Vianen met alle voorzieningen en dichtbij hartje Utrecht. Hier wonen mensen echt dorps-landelijk en toch vlakbij de werkgelegenheid van de dynamische regio Utrecht. De stedenbouwkundige opzet van Hoef en Haag is geïnspireerd op de lintbebouwing en het dorpse karakter van vestingstadjes langs de Lek. Deze woonsferen zorgen gezamenlijk voor een aantrekkelijk woonklimaat voor een breed publiek in een nieuw, duurzaam dorp, waar gelukkig wonen en sociale cohesie worden gestimuleerd.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl