Startsein bouw markant en duurzaam Spuifront in Oud-Beijerland

Startsein bouw markant en duurzaam Spuifront in Oud-Beijerland

Gemeente Hoeksche Waard en gebiedsontwikkelaar AM hebben samen met BAM Wonen het officiële startsein gegeven voor de bouw van Spuifront in Oud-Beijerland. Het plan bestaat uit tweeëntwintig eengezinswoningen, vijftig appartementen en een horecaruimte en ligt op een markante plek in het centrum aan de rivier Het Spui. De officiële handeling is verricht in aanwezigheid van Piet van Leenen, wethouder gemeente Hoeksche Waard, Gilbert Kokenberg, adjunct-directeur AM Zuidwest en Carla Heemskerk, hoofd voorbereiding bij BAM Wonen.

Wethouder Piet van Leenen kijkt uit naar de markante bebouwing aan het Spui. “Dit past bij de allure van Oud-Beijerland. Het uitzicht over het Spui in combinatie met een wandelpromenade leveren ons straks een stedenbouwkundig pareltje op waarop Oud-Beijerland jarenlang trots kan zijn.”

Diversiteit in architectuur en aandacht voor recreëren

Het plan is ontwikkeld in samenspraak met inwoners, toekomstige bewoners en de gemeente. Het ontwerp van de woningen is passend bij het historische, dorpse karakter van Oud-Beijerland. Het wordt mogelijk om langs het water te recreëren en verblijven. Zo wordt er voorzien in een wandelpromenade en een horecagelegenheid aan het water. Het stedenbouwkundig plan is ontworpen door West 8.

Spuifront wordt ingekleurd met uiteenlopende woningtypen. RoosRos Architecten, Lagado Architects en Architectuur Maken tekenden voor de afwisselende vormgeving van het plan. Typische kenmerken uit het oude centrum van Oud-Beijerland keren terug in de woningontwerpen: Symmetrische gevels, sierlijsten en stoepen voor de woningen. De elementen van toen worden gecombineerd met meer moderne invloeden.

Duurzaam en toekomstbestendig

Spuifront wordt duurzaam ontwikkeld en voldoen aan de eisen van BENG. Alle woningen worden uitgevoerd met onder meer een bodemwarmtepomp en hoogwaardige isolatie. Dit zorgt voor een zeer energiezuinige woning, die duurzaam en toekomstbestendig is. Een bodemwarmtepomp betekent een woning zonder gas en biedt de bewoners meerdere voordelen. Gasvrij wonen draagt bij aan een gunstig (binnen)klimaat, het verschaft een financieel voordeel en zorgt voor een grotere veiligheid binnenshuis. Tevens is er aandacht voor levensloopbestendigheid. Hierdoor zijn de toekomstige bewoners voorbereid op alle levensfasen, waardoor zij hier langer kunnen blijven wonen. Voor bewoners met elektrische auto’s is er een mogelijkheid voor plaatsing van een laadvoorziening in de parkeergarage.

Gelukkig leven
Met dit project geeft AM invulling aan één van haar kernthema’s “Gelukkig leven”. Spuifront biedt bewoners een bijzondere woonbeleving met haar luxe appartementen en herenhuizen. Gelegen aan het Spui en vlak bij het centrum van Oud-Beijerland, biedt deze woonlocatie zowel het gemak van de nabijheid van het centrum met haar vele voorzieningen en tegelijkertijd volop rust en privacy.

Hypotheekadviseur Hoeksche Waard

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl