VORM start met bouw laatste fase Raadhuispark Mijnsheerenland

VORM start met bouw laatste fase Raadhuispark Mijnsheerenland

Woensdag 17 november is de bouw van fase 6 van het project Raadhuispark in Mijnsheerenland feestelijk van start gegaan. Wethouder Piet van Leenen en onze Daan van der Vorm, Directeur eigenaar, verrichtten de officiële handeling waarbij de eerste vloerplaat werd gelegd. Hiermee is de bouw van de tien royale, duurzame (geschakelde) twee-onder-een-kap woningen officieel begonnen. VORM levert hiermee de energie-neutrale woningen van fase 6, naar verwachting in het 3e kwartaal van 2022, op zonder gas-aansluiting en met een warmtepomp en zonnepanelen.

Fase 6 is de laatste fase van het project Raadhuispark dat in totaal 76 woningen omvat. Daan van der Vorm, Directeur van VORM, stelt trots te zijn ‘om samen met de gemeente te mogen bouwen in deze mooie dorpskern en zo te bouwen aan de toekomst van Mijnsheerenland’. Bij de officiële handeling, waarbij een vloerplaat werd gelegd, toosten de toekomstige bewoners, de gemeente en VORM traditiegetrouw op een voorspoedige bouw. De aanwezige kopers van de woningen kregen de gelegenheid om hun wens voor de wijk op de vloerplaat te vereeuwigen.

Duurzaamheid voorop

Bij de realisatie van de woningen in fase 6 van project Raadhuispark staat duurzaamheid voorop. De woningen, met een EPC van 0, worden uitgerust met een compleet arsenaal aan energiebesparende voorzieningen, denk aan zonnepanelen, A+++ warmtepomp, warmte- en koudeopslag in de bodem, douche warmte terugwinning, isolatie, HR++ glas en vloerverarming. Daarnaast worden de woningen gasloos opgeleverd. Met deze toepassingen is de koper gegarandeerd van een laag energielabel en dus lage stookkosten.

Afsluiting van een mooie ontwikkeling

Met de bouw van deze tien woningen wordt niet alleen de laatste fase van het Raadhuispark afgesloten. De gemeente werkt hiermee ook toe naar de grootschalige vernieuwing van het centrumplan van Mijnsheerenland. Hiermee komt de gemeente in totaal uit op ongeveer 150 nieuwbouwwoningen in Mijnsheerenland rondom het Dorpshart, waarvan de gesprekken in 2007 begonnen zijn. In deze ontwikkeling is rekening gehouden met een breed programma aan woningen, winkels, een sporthal, scholen, een kinderdagverblijf en een bibliotheek. “Het mooie nieuwe plein bij het Dorpshart biedt ruimte en de doelmatig ingerichte openbare ruimte ondersteunt de leefbaarheid. Het centrum van Mijnsheerenland is hiermee klaar voor de toekomst,” aldus wethouder Piet van Leenen.

Conceptwoningen

Voor de ontwikkeling, van de 10 duurzame (geschakelde) twee-onder-een-kap woningen van fase 6 van Raadhuispark, wordt gebruik gemaakt van het 6D Wonen-concept van VORM. De 6D woning is veelzijdig, betaalbaar, duurzaam en kwalitatief zeer goed. ‘Inmiddels zijn er al ruim 1.400 6D-woningen gerealiseerd en zijn er nog ruim 600 in voorbereiding’ vult Daan van der Vorm aan.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl