Intentieovereenkomst voor 500 studentenwoningen in Hyde Park

Intentieovereenkomst voor 500 studentenwoningen in Hyde Park

Snippe Projecten BV en BPD hebben als aandeelhouders van Hyde Park een intentie-overeenkomst met DUWO getekend om de haalbaarheid van 500 studentenwoningen in Hyde Park, de nieuwste woonwijk van Hoofddorp, te onderzoeken. Als de plannen haalbaar zijn dan kan de bouw van de woningen in 2022 starten en worden de woningen twee jaar later opgeleverd. Naast de studentenwoningen komen in het complex ook nog 80 betaalbare koopwoningen. In totaal komen in Hyde Park 3.800 woningen.

Duwo is een van de grootste huisvesters voor studenten in Nederland, die meer dan 33 duizend woningen beheert in steden als Amsterdam, Delft, Leiden en Den Haag. Bij de woningcorporatie staan op dit moment nog tienduizenden studenten op de wachtlijst. De nieuwe woningen in Hyde Park spelen op dat tekort in. Daarnaast is Duwo blij met de hoge kwaliteit van de woningen die worden gerealiseerd. Studenten die in Hyde Park wonen zijn door het treinstation naast de woonwijk in luttele minuten op belangrijke locaties als de Vrije Universiteit, Roeterseiland en de locaties van de Hogeschool van Amsterdam aan de Wibautstraat. Daarnaast is een belangrijke meerwaarde voor de studenten dat in het centrum van Hoofddorp en in de begane grond van Hyde Park veel voorzieningen aanwezig zijn waar ze gebruik van kunnen maken.

Wijk voor iedereen

Lars van Engelen, directeur van Hyde Park, is verheugd over de samenwerking met Duwo: ‘Wij hebben de ambitie dat dit een wijk voor iedereen moet zijn. Van jonge starters tot senioren en alles wat daar tussen zit. Bij de geïnteresseerden zien we al veel volwassenen en actieve senioren, daar past deze studentengroep, die zowel uit studenten als promovendi bestaat, heel goed bij.’

Cynthia van der Vliet, namens BPD in de projectdirectie van Hyde Park sluit zich hierbij aan: “Betaal-baar wonen in de metropoolregio Amsterdam staat onder druk. Als gebiedsontwikkelaar kunnen we als BPD in Hyde Park invulling geven aan onze ambitie om, in nauwe samenspraak met gemeenten, beleggers, corporaties, banken en andere partijen, betaalbare woningen aan te bieden en ervoor te zorgen dat wonen ook in de toekomst betaalbaar blijft. Dit zien wij als onze maatschappelijke taak”

Nieuw woongebouw in verkoop

Hyde Park komt op de plaats van het voormalige kantorenpark Beukenhorst-West. Over enkele jaren vormt dit de plek waar circa 3.800 woningen en diverse voorzieningen een levendige stadswijk vormen. Op dit moment zijn er al meer dan 18.000 geïnteresseerden voor de nieuwste stadswijk in de Metropoolregio Amsterdam. De bouw van de eerste woongebouwen in deelgebied Kensington is inmiddels gestart, hiervan zijn de meeste woningen verkocht.

Over enkele maanden start de verkoop van Knightsbridge. Dit deel van Hyde Park ligt recht tegenover het station en bestaat uit zes woongebouwen rond een levendige, groene binnenplaats. Hier komen 400 woningen en diverse commerciële ruimtes. Over circa zeven jaar vindt naar verwachting de oplevering van de laatste woningen plaats.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl