Mei Architecten ontwerpt Fenixloodsen

Mei Architecten ontwerpt Fenixloodsen

Heijmans en de gemeente Rotterdam hebben Mei architecten en stedenbouwers uit Rotterdam gekozen voor het ontwerp van de Fenixloodsen in Rotterdam Katendrecht. De opgave voor de loods bestaat uit restauratie van de bestaande loods en nieuwbouw bovenop de loods. Er komt een gemixt programma van circa 200 appartementen en diverse voorzieningen. Eind 2014 wordt gestart met de restauratie- en nieuwbouwwerkzaamheden van loods 1. Naar verwachting wordt loods 1 medio 2016 opgeleverd.

De selectie voor het ontwerp van de Fenixloodsen ging tussen VMX Architects, Dok architecten en Mei architecten en stedenbouwers. Mei won de opdracht op basis van de ingediende ambitie, voorgestelde proces en te behalen planning. Bijzondere aspecten van het ontwerp zijn de zorgvuldige inpassing van de nieuwbouw op de bestaande loods, de flexibele indeling van de plattegronden en de tedere materialisering.

In de bestaande loodsen komen horeca, detailhandel, het nieuwe theater Walhalla en commerciële ruimtes. Bovenop loods 1 verrijzen circa 200 nieuwbouw loftappartementen en 250 parkeerplaatsen. De appartementen zijn volledig naar wens van de gebruiker indeelbaar. Dit kunnen zowel horizontale dan wel verticale ingedeelde appartementen zijn.

De loodsen bevinden zich aan de voet van de Rijnhavenbrug. Hiermee vormt het een onmisbare schakel tussen het culturele, culinaire, culinaire en commerciële programma van het Deliplein en de Wilhelminapier.

Heijmans werkt sinds 2006 in opdracht van de gemeente Rotterdam aan de herontwikkeling van de Fenixloodsen. Hiervoor heeft Heijmans, onder de merknaam Proper-Stok Ontwikkelaars op Katendrecht het Parkkwartier gerealiseerd in samenwerking met de gemeente en Woonstad Rotterdam.

Mei heeft zich in het verleden al weten te onderscheiden door bijzondere loft woningen te realiseren waaronder het monumentale pakhuis Jobsveem op de Lloydpier en de nieuwbouw Schiecentrale in Rotterdam.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl