BAM Wonen levert 31 appartementen in Lansingerland op aan Woningcorporatie Havensteder

BAM Wonen levert 31 appartementen in Lansingerland op aan Woningcorporatie Havensteder

Bewoners van de nieuwe woontoren de Goudjuffer namen de sleutel van hun nieuwe woning in ontvangst. Woningcorporatie Havensteder kreeg het complex van 31 woningen afgelopen vrijdag opgeleverd van BAM Wonen. De Goudjuffer ligt aan de Rodenrijse Zoom in de gemeente Lansingerland, waar eerder al de woontorens Vuurjuffer, Koraaljuffer en Beekjuffer verrezen. Met de oplevering van de Goudjuffer is het project ‘de Juffers’ – dat 68 sociale huurwoningen telt – afgerond en het ontwikkelgebied Rodenrijs compleet.

De Goudjuffer bestaat uit 31 ruime drie- en vierkamerappartementen. Het gebouw heeft acht woonlagen, met op iedere verdieping vier appartementen, met uitzondering van de begane grond. Daar bevinden zich drie woningen, een ruime entree en de algemene fietsenberging.

Balans in woningaanbod

Kathy Arends, als wethouder van de gemeente Lansingerland onder meer verantwoordelijk voor Ruimtelijke Ontwikkeling overhandigde vandaag een symbolische 1,5 meter lange sleutel uit aan twee nieuwe bewoners van de Goudjuffer. Peter van Lieshout, directeur Wonen van Havensteder: “Samen met collega-corporaties en gemeenten werken wij aan een groter aantal sociale huurwoningen in de regio en bovendien aan een betere balans van het woningaanbod. Met de fraaie Juffers is een sterke bijdrage geleverd aan die doelstellingen.

Gezamenlijke inzet

De woningen in de Goudjuffer worden, net als in de overige Juffers verhuurd door woningcorporatie 3B Wonen. Hanneke Vliet Vlieland, directeur-bestuurder: “We zijn blij met de oplevering van deze nieuwe sociale huurappartementen. Het is een mooie toevoeging op een moment dat de behoefte aan sociale huur groot is. We zijn erg tevreden over de samenwerking met Havensteder en we blijven ons gezamenlijk inzetten voor voldoende sociale huurwoningen.” Het project de Juffers ging ruim zes jaar geleden van start. Wout van der Waal, adjunct-directeur Zuidwest bij BAM Wonen: “Na de oplevering van de eerder gerealiseerde Juffers, sluiten we nu de volgende voorspoedige bouwperiode van de Vuurjuffer en Goudjuffer met elkaar af. De toekomstige bewoners krijgen een comfortabele woning op een prachtige locatie en kunnen gaan genieten van hun thuis.”

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl