Bouw start van 338 woningen in Leiden

Bouw start van 338 woningen in Leiden

Heijmans gaat in opdracht van woningbouwvereniging de Sleutels 178 appartementen realiseren in Leiden-Noord. Heijmans realiseert naast dit project voor de Sleutels ook het woon- en winkelgebied Het Plein van Leiden. De totale contractwaarde van beide plannen bedraagt ruim € 55 miljoen.

Prinsenhoek

Op de Van Voorthuijsenlocatie in Leiden realiseert Heijmans voor de Sleutels appartementencomplex de Prinsenhoek. De Prinsenhoek bestaat uit 178 huurappartementen, voorzien van een ondergelegen stallingsgarage en daktuin. Het appartementencomplex is gelegen aan de kruising Gooimeerlaan en Willem de Zwijgerlaan in Leiden-Noord. In bouwteamverband is Heijmans verantwoordelijk voor de realisatie binnen de gestelde technische kwaliteit en budget. Oplevering is naar verwachting tweede kwartaal 2016.

Het Plein

In deelgebied 3, naast het huidige complex De Waaijer, realiseert Heijmans 35 appartementen voor de Sleutels. De appartementen met bijbehorende parkeerplaats in de ondergrondse stallinggarage worden in de sociale huursector gerealiseerd. Met de bouw is reeds gestart. De oplevering is naar verwachting tweede kwartaal 2015.
In deelgebied 5, ter hoogte van de Surinamestraat, realiseert Heijmans 125 woningen en appartementen, een parkeergarage en 3300 m2 commercieel vastgoed.
Binnen het totaal van de woningen is een koopovereenkomst voor 55 woningen afgesloten met corporatie de Sleutels. Met een particuliere belegger sloot Heijmans een koopovereenkomst voor de afname van 50 startersappartementen. Daarnaast realiseert Heijmans 20 woningen voor de particuliere markt. De bouw van deelgebied 5 start dit najaar. De totale vernieuwing van Het Plein van Leiden is omstreeks 2019 gereed.

De ontwikkelingen in Leiden onderstrepen de kracht van Heijmans als binnenstedelijk gebiedsontwikkelaar.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl