Heijmans ontwikkelt en realiseert 250 appartementen in Utrecht

Heijmans ontwikkelt en realiseert 250 appartementen in Utrecht

Heijmans ontwikkelt en realiseert in samenwerking met woningbouworganisatie Wonam en woningbouwcorporatie Mitros zo’n 250 appartementen in Leidsche Rijn, Utrecht. De start van de bouw van project BLOEI 030 is beoogd in het eerste kwartaal van 2023. Voor Heijmans heeft het project een omzet van circa € 45 miljoen.

Sociale huur en middenhuur

De opdracht van de gemeente Utrecht betreft in totaal circa 250 appartementen in Leidsche Rijn (Centrum Oost, kavel G11 en G12). Het gaat om 145 appartementen in de sociale huur (Mitros) en 106 appartementen voor het middenhuur-segment (Wonam). Bijzondere aan het plan is dat er 40 appartementen – als onderdeel van het aantal sociale huur-appartementen – bestemd zijn voor de doelgroep ‘beschermd thuis’, waarbij 24/7 begeleiding mogelijk is vanuit een zorginstelling. Daarnaast zijn er ook zogeheten uitstroom-appartementen voor deze doelgroep. Deze worden speciaal ontwikkeld voor mensen van 18 jaar en ouder die door omstandigheden tijdelijk gebruik maken van maatschappelijke opvang of beschermd wonen en de stap naar zelfstandig wonen weer kunnen maken.

Beoogde oplevering: Q1 2025

Voor het project BLOEI 030 wordt samengewerkt met Geurst & Schulze architecten, Monadnock en Bureau van Eig. Voor een groene leefomgeving wordt samengewerkt met landschapsarchitect Flux Landscape architecture. De start bouw staat gepland voor Q1 2023 en de beoogde oplevering is Q1 2025.

Wethouder Verschuure: “Hoge ambities”

Wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling en Leidsche Rijn): “Dit is een belangrijk bouwproject voor Leidsche Rijn Centrum. Wij zien dit gebied als een van de vijf belangrijke knooppunten en stadscentra van Utrecht. BLOEI030 is een plan met hoge ambities op het gebied van duurzaamheid en architectuur. Maar vooral voegen we hiermee meer sociale en middeldure huurwoningen toe aan het aanbod. In deze tijden is dat een welkome toevoeging.”

Over Wonam

Wonam ontwikkelt en investeert in (midden)huurwoningen in de regio Amsterdam en regio Utrecht. Wonam heeft reeds 1.600 huurwoningen gerealiseerd en in aanbouw. De ambitie is om de komende jaren nog ruim 2.500 huurwoningen te ontwikkelen onder andere op binnenstedelijke transformatie locaties. Wonam verhuurt de woningen via haar eigen verhuurplatform Woontank.

Over Mitros

Mitros is de grootste woningcorporatie van de stad Utrecht met circa 30.000 woningen. Wij verhuren goede en betaalbare huizen aan mensen met een laag inkomen. Met gemengd woonprojecten zorgen wij ervoor dat ook mensen, die bijvoorbeeld dakloos zijn geweest een fijne woonplek in de stad kunnen vinden. Mitros werkt hierin nauw samen met zorginstellingen en maatschappelijke organisaties, zodat we samen deze huurders met de juiste ondersteuning een nieuwe start kunnen bieden.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl