Nieuw Trompenburg een belangrijke stap dichterbij: anterieure overeenkomst getekend met gemeente Lisse

Nieuw Trompenburg een belangrijke stap dichterbij: anterieure overeenkomst getekend met gemeente Lisse

Wilma Wonen heeft overeenstemming bereikt met gemeente Lisse over de bouw van 64 woningen in Nieuw Trompenburg. Wethouder Jeffrey van Haaster en Ronald Tol, directeur van Wilma Wonen, tekenden hiertoe een overeenkomst.

Locatie Nieuw Trompenburg is een inbreidingslocatie op loopafstand van het centrum van Lisse en is onderdeel van een groter woningbouwproject. Het college stemde eind vorig jaar in met het voorontwerp van het bestemmingsplan. Nu de overeenkomst met Wilma Wonen is getekend kan de ontwikkeling van Nieuw Trompenburg verder gaan.

Voorspoedig verloop

Wethouder Jeffrey van Haaster: “Ik ben blij dat dit braakliggend terrein eindelijk bebouwd kan worden. Een prettige samenwerking met Wilma Wonen zorgt ervoor dat de ontwikkeling voorspoedig verloopt.”

Ronald Tol van Wilma Wonen vertelt: “Nieuw Trompenburg is een prachtige nieuwbouwlocatie die ons op het lijf geschreven is. Het is heel fijn om als projectontwikkelaar bij te kunnen dragen aan een ontwikkeling als deze en Lisse, samen met de gemeente, nóg wat mooier te maken.”

Betrekken van omwonenden

Nu de overeenkomst ondertekend is, kan het ontwerp bestemmingsplan na de zomervakantie ter inzage worden gelegd. Daarna stelt de gemeenteraad het definitieve bestemmingsplan vast. Er wordt extra aandacht besteed aan de verkeersafwikkeling waar op dit moment nog een onderzoek voor loopt. Omwonenden worden hierbij betrokken. De verkoop van de 44 grondgebonden woningen en twintig appartementen staat gepland voor het eerste kwartaal van 2022, waarna de bouw naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 start.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl