ABB geselecteerd voor nieuwbouwplan in Maassluis

ABB geselecteerd voor nieuwbouwplan in Maassluis

Ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep heeft een selectie gewonnen in het unieke woongebied Wilgenrijk te Maassluis. ABB ontwikkelt en realiseert hier Verreweg – Nieuw Hollands Huis. Het door Zeinstra Veerbeek Architecten ontworpen plan is gelegen in deelgebied Buitengoed en omvat grondgebonden huizen en appartementen.

Woongebied Wilgenrijk

Wilgenrijk is een gebiedsontwikkeling gelegen tussen Rotterdam en Den Haag. In totaal worden er circa 1.750 huizen gerealiseerd. Eeuwenlang is het plangebied gebruikt voor agrarische doeleinden, maar in de komende periode transformeert het gebied geleidelijk naar een woonlandschap. Diverse deelplannen zijn gerealiseerd en in ontwikkeling. Verreweg – Nieuw Hollands Huis wordt gerealiseerd in deelgebied Buitengoed aan Verreweg, een belangrijke statige laan die het gehele Wilgenrijk verbindt.

Deelplan Verreweg – Nieuw Hollands Huis

De ontwikkeling van Verreweg – Nieuw Hollands Huis is bewust geënt op de kwaliteit van de huizen en de leefomgeving van de bewoners. Het ontwerp van de huizen is gebaseerd op de traditionele Oud Hollandse architectuur, maar is vormgegeven in een nieuwe stijl waardoor de Maassluise School architectuur ontstaat. De huizen vormen geen anonieme repetitie in lange blokken, maar individueel herkenbare huizen, met een eigen karakter, stijl en kleurpalet.

Verreweg – Nieuw Hollands Huis kent een uitlopend aanbod van woningtypen: van appartementen, villa’s, half vrijstaande huizen en herenhuizen. De appartementen worden aangeboden met een woonoppervlakte vanaf circa 90 m2. De huizen vanaf circa 175 m2 en hebben allen een riante tuin met zuid/westligging. Bewoners wonen hier in een groene omgeving en ervaren daardoor het ultieme gevoel van vrijheid. Kortom: een fijne woonomgeving met schitterende gedetailleerde huizen.

Meer informatie

Naar verwachting start de verkoop in het voorjaar van 2019.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl