AM geeft startsein bouw 28 duurzame woningen Loofmeesters in Maassluis

AM geeft startsein bouw 28 duurzame woningen Loofmeesters in Maassluis

Gebiedsontwikkelaar AM geeft 1 november het startsein voor de realisatie van een nieuw deelplan met 28 duurzame woningen in de wijk Loofmeesters in Maassluis. Dit betreft de vijfde en tevens laatste fase. Wethouder Sjoerd Kuiper van de gemeente Maassluis verricht samen met Gilbert Kokenberg, adjunct-directeur AM Zuidwest, de officiële handeling tijdens een feestelijke bijeenkomst met kopers en andere betrokkenen. Na de oplevering van dit laatste deelplan zijn in totaal 177 woningen gerealiseerd. Er zijn op dit moment nog twee woningen beschikbaar.

Loofmeesters

Loofmeesters is een groene, tuinstedelijke woonbuurt in de Burgemeesterswijk in Maassluis. De huidige fase bestaat uit zesentwintig drielaagse en speels geschakelde herenhuizen variërend in oppervlakte van 135 en 151 m2 met standaard drie slaapkamers en een ruime, vrij indeelbare zolder. Daarnaast worden twee twee-onder-kapwoningen met een oppervlakte van 151 m2 gerealiseerd. De prijzen variëren van € 344.000,- tot en met € 425.000,- v.o.n. Het ontwerp van de woningen is afkomstig van PBV Architecten uit Wassenaar. De bouw van de woningen is in handen van Lithos Bouw & Ontwikkeling uit Amersfoort. Meer informatie over het plan en de woningen is te vinden op www.loofmeesters.nl.

Duurzaam wonen

De woningen in deze laatste fase zijn ontwikkeld met een hoge ambitie op het gebied van energie en comfort. Alle huizen worden uitgevoerd met vloerverwarming op de begane grond en de verdiepingen en ook krijgen zij een Warmte Koude Opslag (WKO) installatie. Hiermee wordt bodemenergie gebruikt voor het verwarmen op koude dagen en ook voor het geven van verkoeling op warmere dagen. Zo wordt voor een aangenaam binnenklimaat gezorgd. Alle woningen worden standaard voorzien van zonnepanelen. Dit zorgt in combinatie met een hoogwaardige isolatie voor een zeer energiezuinige woning met een energieprestatie coëfficiënt (EPC) van 0. Dat betekent dat de in- en uitgaande energiestromen in balans zijn. Dit is beter voor het milieu en zorgt ook voor lagere energiekosten.

Gelukkig leven en Gedurfde duurzaamheid

Met Loofmeesters geeft AM invulling aan twee van haar kernthema’s: ‘Gelukkig leven’ en ‘Gedurfde duurzaamheid’. Bewoners genieten van een duurzame, toekomstbestendige en comfortabele woning. De nieuwe, fris ogende wijk heeft een groen karakter en biedt onder meer in het centraal gelegen Vrijheidspark volop recreatiemogelijkheden. De wijk is goed ontsloten en heeft tal van winkel-, school, en sportvoorzieningen in de directe nabijheid. Loofmeesters biedt hiermee een fijne leefomgeving voor een breed publiek.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl