BAM Wonen levert 36 energieneutrale sociale huurappartementen Het Balkon van Maassluis op aan Maasdelta Groep

BAM Wonen levert 36 energieneutrale sociale huurappartementen Het Balkon van Maassluis op aan Maasdelta Groep

BAM Wonen heeft 36 energieneutrale sociale huurappartementen in project Het Balkon van Maassluis opgeleverd aan Maasdelta Groep. De bouw van deze sociale huurwoningen in de gemeente Maasluis startte in december 2020. Het totale project omvat 36 sociale huurappartementen en 23 eengezinswoningen die eind vorig jaar zijn opgeleverd.

Maasdelta zorgt voor voldoende beschikbaarheid van woningen voor mensen die elders niet op de woningmarkt terechtkunnen. Ook heeft Maasdelta de wens dat haar huurders uiterlijk in 2050 volledig CO2-neutraal wonen.

Appartementen

De 36 driekamerappartementen met een woonoppervlak van 70 m2 tot 72 m2 zijn gerealiseerd in een complex met vier woonlagen. Het appartementencomplex heeft een centrale toegang en één lift, elke woning heeft een berging op de begane grond. De woningen op de begane grond hebben een mooi terras en op de verdieping een balkon. Bij de appartementen is gekozen voor elektrische verwarming en een elektrisch doorstroomapparaat voor warm water. Daarnaast worden alle woningen en appartementen opgeleverd met een keuken, badkamer en toilet. De aanleg van het binnenterrein is ook door BAM Wonen gerealiseerd.

Eengezinswoningen

De eengezinswoningen zijn onderverdeeld in twaalf driekamer eengezinswoningen met twee slaapkamers en elf vierkamer eengezinswoningen met drie slaapkamers. Er bevindt zich naast de slaapkamers op de eerste verdieping een badkamer met een tweede toilet. De zolder is bereikbaar via een vaste trap. De woningen variëren in oppervlak van 100 m2 tot 107 m2. De achtertuin is voorzien van een houten berging.

Energiezuinig

De woningen zijn energiezuinig uitgevoerd met een lucht-water-warmtepomp, vloerverwarming, zonnepanelen op het dak en een warmte-terugwin (WTW)-unit. Het geïnstalleerde ventilatiesysteem zorgt voor een gezond en optimaal binnenklimaat. De woningen hebben een EPC (energieprestatie coëfficiënt) van 0,0. Dat betekent dat de woningen energieneutraal zijn.

Het Balkon van Maasluis wordt ontwikkeld door de Ontwikkelingscombinatie Balkon Maassluis. Dit is een combinatie van BPD Ontwikkeling en Maasdelta Groep.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl