BAM Wonen viert samen met bewoners en AM realisatie dertig woningen Markus Keteer in Maastricht

BAM Wonen viert samen met bewoners en AM realisatie dertig woningen Markus Keteer in Maastricht

AM staat met een officiële feestelijke handeling stil bij de bouw van dertig woningen aan de Toernooiruwe in Malberg, Maastricht. De bouw is in het voorjaar al gestart maar wordt nu officieel online gevierd, samen met de kopers en betrokkenen van het project. Wethouder Gert-Jan Krabbendam van de gemeente Maastricht, Jaap van Engelshoven (adjunct-directeur AM Zuidwest) en Maarten Strijdonk (directeur bij BAM Wonen) zijn aanwezig op de locatie zelf.

Gert-Jan Krabbendam: “Met deze woningen is er een plek gecreëerd waar veel mensen zich thuis voelen. Een groot deel van de kopers woonde al in de buurt. Dat zij weer kiezen voor een huis in Malberg geeft aan dat er vertrouwen is in de wijk. Als gemeente zijn wij blij dat we hier een rol in hebben gespeeld en als wethouder Klimaat & Energie, Ruimtelijke ontwikkeling en Mobiliteit ben ik extra trots dat deze plek in Maastricht bijdraagt aan een duurzame, klimaatneutrale stad waar het prettig is om in te wonen, werken en recreëren.”

Jaap van Engelshoven: “Met deze ontwikkeling geeft AM invulling aan een van haar maatschappelijke thema’s, Gelukkig leven. ’t Markus Keteer is mooi ingepast in de bestaande wijk Malberg waarbij bewoners hun woning naar keuze kunnen indelen. Met het aanbod van betaalbare energiezuinige woningen met een tuin, komen wij tegemoet aan de grote vraag naar wonen, voor starters en doorstromers.”

’t Markus Keteer

Op de voormalige locatie van de oude Markusschool in Malberg is BAM Wonen in het voorjaar de bouw gestart van deze dertig moderne en energiezuinige woningen die samen ‘t Markus Keteer vormen. De woningen kenmerken zich door een strakke, minimalistische stijl en moderne uitstraling naar een ontwerp van Benedict Kraus in samenwerking met VTwonen. Witte gevels, donkere kozijnen en houten shutters zorgen voor een eigentijdse uitstraling. De toekomstige bewoners hadden de keuze uit diverse indelingsvarianten en uitbreidingsmogelijkheden. Alle woningen in Markus Keteer zijn energiezuinig. Zo beschikken ze over zonnepanelen, een lucht/water warmtepomp en zijn ze optimaal geïsoleerd.

Aan de west- en zuidrand van het plan bevinden zich ruime groenstroken met grote bomen. Het binnengebied met de parkeergelegenheid voor bewoners en bezoekers, wordt ook voorzien van grote bomen.

Alle dertig woningen zijn verkocht.

Gelukkig leven

Met dit project geeft AM invulling aan haar maatschappelijke thema ‘Gelukkig leven’. Door de mooie inpassing van ’t Markus Keteer in de bestaande wijk Malberg genieten bewoners straks van eigentijdse en toekomstbestendige woningen die naar keuze kunnen worden ingedeeld. Er zijn diverse faciliteiten als een school, een sportpark en een uitgebreid winkelcentrum dichtbij. Ook de binnenstad met tal van winkel-, cultuur- en horecavoorzieningen ligt op fietsafstand. Al deze voorzieningen en ook de rust en recreatiemogelijkheden van het nabijgelegen en natuurrijke Zouwdal, maken het ‘t Markus Keteer tot een fijne woon- en verblijfplaats voor haar bewoners.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl