Gemeente Nissewaard en Synchroon tekenen intentieovereenkomst voor gebiedsontwikkeling rondom metro-busstation Spijkenisse Centrum

Gemeente Nissewaard en Synchroon tekenen intentieovereenkomst voor gebiedsontwikkeling rondom metro-busstation Spijkenisse Centrum

Met het tekenen van deze intentieovereenkomst leggen de gemeente Nissewaard en ontwikkelaar Synchroon afspraken vast over een door Synchroon uit te voeren onderzoek naar de haalbaarheid van de gebiedsontwikkeling. De gezamenlijke ambitie? Het veranderen van het gebied rondom het station tot een centraal knooppunt waarin de vervoersfunctie wordt gecombineerd met andere functies zoals wonen, werken en onderwijs. Focuspunten zijn het verbeteren van de aansluiting van het metrogebied op het centrum en het vergroten van de gewenste levendigheid en entree van Spijkenisse.

Wethouder Jan Willem Mijnans is blij met de ondertekening:

De totstandkoming van de overeenkomst is een mooi resultaat! Met de beoogde ontwikkelingen kunnen we een impuls geven aan het binnenstedelijk klimaat, het aantrekken van nieuwe inwoners en het realiseren van een gemengd woon-en werkmilieu. Hiermee werken we verder aan een toekomstbestendig en robuust Nissewaard.

wethouder Jan Willem Mijnans (Beheer en Nissewaard naar 2040)

Met deze ontwikkelingen geven we ook een boost aan een vernieuwd en aantrekkelijk openbaar vervoersknooppunt dat duurzaam mobiliteitsgedrag bevordert.

wethouder Igor Bal (Ruimtelijke Ontwikkeling en Verkeer en Vervoer)

Synchroon ontwikkelt vele stationsgebieden; Breda (5Tracks), Leiden, Amsterdam Sloterdijk, Rotterdam Pompenburg en Schieveste in Schiedam. De opgedane kennis passen we toe in Spijkenisse, zodat een levendige en groene entree ontstaat.

Tobias Verhoeven (directeur Synchroon)

Nissewaard naar 2040

De overeenkomst is in lijn met de visie Nissewaard naar 2040, die staat voor een verrassend veelzijdig veerkrachtig vitaal verbindend Nissewaard. De ontwikkeling van het gebied rondom het metrostation Spijkenisse Centrum staat dan ook niet op zichzelf. Deze is onderdeel van de ontwikkeling en verbetering van heel Nissewaard tot een aantrekkelijke stad met een uitgebalanceerd woningaanbod, een gezond werk- en ondernemersklimaat, een opleidingsniveau dat aansluit op de vraag van de (nabije) toekomst en een goede, toekomstbestendige bereikbaarheid. Dit alles ingebed in een groenere en duurzamere omgeving.

Over de gemeente Nissewaard

De gemeente Nissewaard is op 1 januari 2015 ontstaan door samenvoeging van de gemeenten Spijkenisse en Bernisse. De gemeente met circa 85.00 inwoners ligt op het eiland Voorne-Putten, de totale oppervlakte is ruim 98 km², waarvan ongeveer 17 km² uit water bestaat. Nissewaard heeft diverse mooie dorpskernen en een groot recreatiegebied rondom het water Bernisse.

Over Synchroon

Synchroon is continu toonaangevend op het gebied van duurzame binnen- en buitenstedelijke gebiedsontwikkeling. Synchroon is sterk in de ontwikkeling en realisatie van woon- en werkgebieden met bijzondere aandacht voor de inrichting van de openbare ruimte. Synchroon behoort tot de grotere ontwikkelaars van Nederland en is een volle en zelfstandige dochter van TBI Holdings in Rotterdam.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl