Fase 1 Langehorst Landgoed in den Houte opgeleverd

Na een bouwtijd van iets meer dan een jaar leverde Trebbe onlangs het laatste appartement van de eerste fase Langehorst op Landgoed in den Houte op. Fase 1 Langehorst biedt plaats aan twee appartementencomplexen, met in totaal 38 appartementen. Landgoed in den Houte is een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie Novaform-Trebbe en is de jongste wijk van Noordwijkerhout.

“ Stap voor stap, fase voor fase naar een groene leefomgeving met een plek voor een brede doelgroep ”

Niels van Ginkel, directeur Novaform West: “Met Langehorst is het Landgoed weer een parel rijker. De appartementencomplexen zijn met veel zorg ingepast in de bestaande omgeving en bieden ruimte aan verschillende doelgroepen. We zien dat veel kopers en huurders uit de omgeving van Noordwijkerhout komen en zo bijdragen aan de doorstroming op de huizenmarkt. We zijn ervan overtuigd dat zij met veel plezier hun wooncarrière op deze plek kunnen voortzetten”.

Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe: “Landgoed in den Houte ontwikkelt zich stap voor stap tot een fantastische, groene leefomgeving met een mooie mix aan doelgroepen. Dankzij de inzet van het projectteam leveren we nu hele fijne, gezonde appartementen op. Ik ben ervan overtuigd dat de bewoners hier hun woongeluk kunnen vinden.”

Pieter van Zeben, Commercieel Directeur bij Duinweide Investeringen: “Trebbe en Novaform hebben op een efficiënte wijze een zeer hoogwaardig complex opgeleverd. Wij zijn verheugd om op deze unieke en groene locatie dit complex aan onze huurders aan te kunnen bieden en waarderen de fijne samenwerking met Trebbe en Novaform.”

Over Langehorst; een plek voor iedereen

Deelplan Langehorst is gelegen aan de oostelijke rand van Landgoed in den Houte en wordt gefaseerd ontwikkeld en gerealiseerd. De eerste fase omvatte twee appartementencomplexen. Een appartementencomplex met 17 appartementen bestemd voor de vrije sectorhuur, voor Duinweide Investeringen. Het andere appartementencomplex bestaat uit vier verdiepingen en biedt plaats aan 21 koopappartementen. De appartementen variëren in vloeroppervlak van 75 m2 tot en met 112 m2. De tweede fase omvat de bouw van een appartementencomplex met 22 sociale huurappartementen voor woningstichting Sint Antonius van Padua. Deze wordt later dit jaar opgeleverd.

Langehorst, groen wonen in een groene omgeving

Vanzelfsprekend voldoen alle appartementen aan de laatste normeringen op het gebied van duurzaamheid. Het ontwerp van beide appartementengebouwen is van de hand van KOW architecten. De architectuur is geïnspireerd op de historie van de bollenschuren die eigen zijn voor deze streek. Het ontwerp is speels door onder meer de uitspringende balkons en metselwerkaccent in zachte natuurtinten. De bestaande bomen van het landgoed blijven zoveel mogelijk behouden. Hierdoor worden de appartementencomplexen omgeven door een kader van bomen en groen. Binnen dit kader is ook gelegenheid om te parkeren. De bouw van beide gebouwen startte in het laatste kwartaal van 2021, ruim een jaar later is het laatste appartement opgeleverd.

Over Landgoed in den Houte

Landgoed in den Houte is gesitueerd op het Bavo-terrein deed in de periode 1914-2014 precies een eeuw lang dienst als psychiatrisch ziekenhuisterrein. ‘De Bavo’ was een belangrijke werkgever en economische factor in Noordwijkerhout, totdat het terrein voor de zorg niet langer nodig was. Door de herontwikkeling naar een groen woonmilieu met een grote diversiteit aan woningen zal het Bavo-terrein weer blijvend waarde toevoegen aan de kern van Noordwijkerhout. In totaal worden er in Landgoed in den Houte ongeveer 700 zorg-, rij-, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen bestemd voor de sociale verhuur, vrije sector huur en verkoop gerealiseerd. De transformatie van het voormalige klooster behoort ook tot de herontwikkeling. Medio 2020 startte de bouw van de eerste fase, inmiddels zijn er al ruim 250 woningen opgeleverd en ruim 200 woningen in aanbouw. Landgoed in den Houte brengt de bestaande landschappelijke structuren opnieuw tot bloei. De Engelse Tuin wordt hersteld en de Bavo-sloot ontwikkelt zich tot een meanderende waterloop in een doorlopend parklandschap. Het herstel van de Engelse tuin is een project onder het Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland. De architectuur voor de nieuwe woningen is geïnspireerd op de historische gebouwen van het Bavo-terrein en de historie van de bollencultuur.

Rate this post

Plaats een reactie