Oplevering Anemoon markeert volgende stap Langehorst Landgoed in den Houte Noordwijkerhout

Oplevering Anemoon markeert volgende stap Langehorst Landgoed in den Houte Noordwijkerhout

Onlangs leverde Trebbe het appartementencomplex Anemoon in Noordwijkerhout op aan Duinweide Investeringen. Anemoon biedt plaats aan 42 appartementen en is gerealiseerd in de omvangrijke gebiedsontwikkeling Landgoed in den Houte in opdracht van ontwikkelcombinatie Novaform/Trebbe. De oplevering van Anemoon luidt tegelijkertijd de volgende stap voor Duinweide Investeringen binnen Landgoed in den Houte in; de afname van een appartementencomplex in fase Langehorst in Landgoed in den Houte.

Fase 1 van Langehorst omvat de bouw van twee appartementencomplexen. Eén gebouw voor Duinweide Investeringen, het andere complex biedt plaats aan koopappartementen, die inmiddels allemaal verkocht zijn. De bouw van beide gebouwen is gestart, naar verwachting worden de twee gebouwen rond de zomer van 2022 opgeleverd.

Pieter van Zeben, Commercieel Directeur bij Duinweide Investeringen: “De hoogwaardige kwaliteit die Novaform en Trebbe realiseren op het Landgoed is een rijke toevoeging aan deze bijzondere woonomgeving, waarbij de ligging nabij diverse grote steden maar toch midden in de natuur en vlak bij de zee ideaal is. Dit maakt het een uitstekende asset die past binnen onze duurzame beleggingscriteria, en wij zijn enthousiast over onze duurzame samenwerking met Novaform en Trebbe.”

Niels van Ginkel, directeur bij Novaform Rotterdam: “We zijn blij dat we onze goede samenwerking met Duinweide kunnen voortzetten op Landgoed in den Houte en daarmee een waardevolle toevoeging kunnen doen aan het al brede programma. Het Landgoed wordt steeds mooier en we zijn er van overtuigd dat je straks prachtig kunt wonen op het Landgoed. Naast de ligging en de rijke architectuur is ook de openbare ruimte van hoge kwaliteit. Inmiddels is ook gestart met de renovatie van de Engelse tuin die weer in oude luister wordt hersteld.”

Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe: “De start bouw van Langehorst luidt binnen de gebiedsontwikkeling Landgoed in den Houte een nieuwe fase in. Hier komen prachtige appartementen voor de vrije sectorhuur en de koop. Zo wordt Landgoed in den Houte een wijk met een mooie mix aan doelgroepen, precies zoals we het als ontwikkelcombinatie voor ogen hadden.”

Langehorst; bereikbaar voor een brede doelgroep

Deelplan Langehorst is gelegen aan de oostelijke rand van Landgoed in den Houte en wordt gefaseerd ontwikkeld en gerealiseerd. De eerste fase biedt plaats aan twee appartementencomplexen. Een appartementencomplex met 17 appartementen bestemd voor de vrije sectorhuur. Het andere appartementencomplex bestaat uit vier verdiepingen en biedt plaats aan 21 koopappartementen die allen verkocht zijn. De appartementen variëren in vloeroppervlak van 75 m2 tot en met 112 m2. Vanzelfsprekend voldoen alle appartementen aan de laatste normeringen op het gebied van duurzaamheid. Zo bieden deze appartementencomplexen een fijn, comfortabel en betaalbaar thuis voor iedereen.

Langehorst; goed ingepast in de omgeving

Het ontwerp van beide appartementengebouwen is van de hand van KOW architecten. De architectuur is geïnspireerd op de historie van de bollenschuren die eigen zijn voor deze streek. Het ontwerp is speels door onder meer de uitspringende balkons en metselwerkaccent in zachte natuurtinten. Het wordt bijzonder wonen in Langehorst. De bestaande bomen van het landgoed blijven zoveel mogelijk behouden. Hierdoor worden de appartementencomplexen omgeven door een kader van bomen en groen. Binnen dit kader is ook gelegenheid om te parkeren. De weg aan de voorzijde grenst aan een monumentale bomenrij en zorgt voor een prachtig zicht op het monumentale Sint Bavogebouw.

Over de ontwikkeling en bouw

Ontwikkelingscombinatie Novaform/ Trebbe nam de ontwikkeling van Langehorst begin dit jaar ter hand. De bouw van beide gebouwen is inmiddels gestart. Naar verwachting worden beide gebouwen aan het eind van de zomer van 2022 opgeleverd. De koopappartementen zijn inmiddels allemaal verkocht. Binnenkort gaat een nieuwe fase Landgoed in den Houte in verkoop.

Over Landgoed in den Houte

Landgoed in den Houte is gesitueerd op het Bavo-terrein en deed in de periode 1914-2014 precies een eeuw lang dienst als psychiatrisch ziekenhuisterrein. ‘De Bavo’ was een belangrijke werkgever en economische factor in Noordwijkerhout, totdat het terrein voor de zorg niet langer nodig was. Door de herontwikkeling naar een groen woonmilieu met een grote diversiteit aan woningen zal het Bavo-terrein weer blijvend waarde toevoegen aan de kern van Noordwijkerhout.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl