Plan Nieuwe Oogst wint prijsvraag biobased en natuurinclusief bouwen

Plan Nieuwe Oogst wint prijsvraag biobased en natuurinclusief bouwen

Team Nieuwe Oogst is de winnaar geworden van de prijsvraag ‘biobased en natuurinclusief bouwen in Oirschot’. De prijsvraag maakt deel uit van het programma ‘Een Nieuwe Bouwcultuur’ van het College van Rijksadviseurs in samenwerking met de gemeente Oirschot. Team Nieuwe Oogst bestaat naast AM uit De Urbanisten, Level of Detail Architecten, Orga Architect, Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten, Bureau Veldwerk, Alba Concepts, De Natuurverdubbelaars en Beyond Now.

Het programma ‘Een Nieuwe Bouwcultuur’ richt zich op innovatie in de gebouwde omgeving, zowel in klimaateisen als in woonwensen. Het doel is om vernieuwing en versnelling van de verduurzaming van de woningbouw te stimuleren, waarbij de bouw in balans is met zijn natuurlijke omgeving.

Met de prijsvraag vroeg de gemeente Oirschot landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en architecten om voorstellen voor een stedenbouwkundige en landschap­pelijke visie voor De Kemmer-Eindhovense­dijk. Ook is gevraagd om ontwerpen voor biobased en natuurinclusieve woningbouw voor een gezonde woonomgeving.

Met het winnende plan wil Nieuwe Oogst cultuur en natuur opnieuw in harmonie brengen. De jury sprak van een sterke, integrale inzending met een overtuigende inclusieve benadering. Zij acht de kans op realisatie van dit plan het grootst en heeft hoge verwachtingen van de beleving en de educatieve werking die ervan uit kan gaan.

De gemeente Oirschot is van plan om een vervolgopdracht te verstrekken aan Nieuwe Oogst voor het opstellen van een stedenbouwkundig en landschappelijk Masterplan voor de gebiedsontwikkeling De Kemmer-Eindhovensedijk.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl