12 energieneutrale woningen in Oosterhout bereiken hoogste punt!

12 energieneutrale woningen in Oosterhout bereiken hoogste punt!

Op donderdag 10 september is het hoogste punt van De Laverie fase 1B feestelijk beklonken door Wethouder Aroud Kastelijns, de toekomstige bewoners en Topvorm Vastgoed B.V., een samenwerkingsverband tussen VORM en Toplevel Development B.V. In fase 1B realiseert VORM 12 energieneutrale woningen in Oosterhout. Naar verwachting worden de woningen van fase 1B eind 2020 opgeleverd.

Gemixte woonwijk

De Laverie wordt een ruim opgezette woonwijk en rustige woonplek, die de Oud-Hollandsche charme terugbrengt zoals de plek die verdient. In de nieuwe woonwijk staat een goede balans tussen verschillende doelgroepen centraal. De Laverie fase 1B bestaat uit 12 energieneutrale eengezinswoningen – rijwoningen, en twee-onder-één-kapwoningen. In het vierde kwartaal van 2020 start fase 2, met nog eens 36 woningen. De totale wijk bestaat na afronding van fase 3 uit meer dan 100 woningen. “Oosterhout is straks een gemixte nieuwbouwwijk rijker, waar de toekomstige bewoners zich thuis voelen en waar het wonderschoon wonen is”, vertelt Ivar Grasmeijer, Projectontwikkelaar bij VORM.

Duurzaamheid voorop

In de ontwikkeling en realisatie van nieuwbouwproject De Laverie staat duurzaamheid voorop. Iedere woning wordt voorzien van een goede isolatie, een warmtepomp, zeer efficiënte ventilatie met warmteterugwinning, vloerverwarming, all-electric en zonnepanelen. “Dit vormt de standaard, wat resulteert in een EPC van 0. Dit betekent een hoog duurzaamheidsniveau en lage lasten voor de bewoners”, aldus Grasmeijer.

Een groene wijk met historie

De locatie waar De Laverie verrijst, (de Zwaaikom) was vroeger een industrieel centrum in Brabant, waar de wasserij veel werkgelegenheid bracht. Nu wordt deze historische plek getransformeerd tot een groene wijk. De karakteristieke monumentale schoorsteen van de wasserij blijft behouden als middelpunt van de nieuwbouwwijk. Toplevel Development BV. en VORM werken aan de realisatie van een prachtige woonwijk met meer dan 100 woningen. “Met De Laverie en de ontwikkeling van de Wilhelminakanaal Oost wordt Oosterhout weer een stukje mooier. Wat ooit een bruisende plek met bloeiende business was, transformeert binnenkort naar een heerlijke woonplek”, vertelt Ivar Grasmeijer, Projectontwikkelaar bij VORM. De nieuwe woonwijk is dan ook vernoemd naar een voormalige wasserij “une laverie”, in 1924 de werkplek voor honderden werknemers.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl