175 woningen vanaf 200.000 euro op voormalig Twickelterrein in Oosterhout

175 woningen vanaf 200.000 euro op voormalig Twickelterrein in Oosterhout

Op het voormalige Twickelterrein in Oosterhout worden zo’n 175 nieuwe woningen gebouwd. De start van de bouw, op het terrein dat onderdeel is van de Zwaaikom, is voorzien voor medio 2018.

De gemeente Oosterhout en ontwikkelaar TopVorm Vastgoed BV hebben op woensdag 1februari 2017 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

De verkoop start eind van dit jaar. Op het vasteland van het plan Zwaaikom worden zowel koop- als huurwoningen gebouwd. Deze bestaan uit woningen en appartementen in diverse prijsklassen. Een deel hiervan bestaat uit sociale huurwoningen.

Volgens wethouder M. Willemsen komt er na lang wachten, eindelijk zicht op de realisatie van woningen in het Zwaaikomgebied. Willemsen: “Daar zijn we al heel lang mee bezig, maar nu zit de snelheid er gelukkig in en ik heb er alle vertrouwen in dat we die samen vast kunnen houden. Het worden minder woningen dan aanvankelijk gepland, maar het plan past goed bij deze tijd.”

De prijs van de koopwoningen varieert van net onder de 200.000 euro tot circa 450.000 euro. De koopwoningen zijn beschikbaar voor iedereen die er wil wonen en die het kan betalen. De gemeente Oosterhout vindt het belangrijk dat tien procent van de woningen uit goedkope koop bestaat (tot 200.000 euro) en dat twintig procent van de woningen uit sociale huur bestaat.

De bouwstijl van de woningen zal ‘eigentijds romantisch’ zijn. Er zal volgens de ontwikkelaar een ‘bijzonder woonmilieu ontstaan waarbij wonen aan het water en dichtbij de binnenstad wordt gecombineerd’.

Het stedenbouwkundig plan is klaar en de ontwikkelaar is inmiddels gestart met de architectuur. De Julianaschoorsteen blijft behouden en krijgt een plek in het openbaar gebied.

Voor de naaste buren van het terrein is er op 1 februari 2017 een informatiebijeenkomst waarbij zij informatie krijgen over het bestemmingsplan. Het uitwerken van het bestemmingsplan gebeurt in samenspraak met de omwonenden, die met hun achtertuinen direct grenzen aan het terrein. Bij de verdere uitwerking worden ook bewoners en belanghebbenden uit de omgeving betrokken

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl