De Laverie: Wonderschoon en energiezuinig wonen in Oosterhout

De Laverie: Wonderschoon en energiezuinig wonen in Oosterhout

Op dinsdag 29 oktober is de start bouw van De Laverie fase 1A feestelijk beklonken door Wethouder Marcel Willemsen, de toekomstige bewoners en Topvorm Vastgoed B.V., een samenwerkingsverband tussen VORM en Toplevel Development B.V. Tijdens de festiviteit brachten zij een ode aan de geschiedenis van de locatie van de nieuwbouwwijk. In fase 1A realiseert VORM 21 energieneutrale woningen. De totale wijk bestaat straks uit meer dan 100 woningen. Naar verwachting worden de woningen van fase 1A in het 3e kwartaal van 2020 opgeleverd.

Een groene wijk met historie

Dit gedeelte van Oosterhout (de Zwaaikom) was vroeger een industrieel centrum in Brabant, waar de wasserij veel werkgelegenheid bracht. Binnenkort wordt deze historische plek getransformeerd tot een groene wijk. De karakteristieke monumentale schoorsteen van de wasserij blijft behouden als middelpunt van de nieuwbouwwijk. Met de start van de eerste deelfase werkt Topvorm aan de realisatie van een prachtige woonwijk met meer dan 100 woningen. “Met De Laverie en de ontwikkeling van de Wilhelminakanaal Oost wordt Oosterhout weer een stukje mooier. Wat ooit een bruisende plek met bloeiende business was, transformeert binnenkort naar een heerlijke woonplek”, vertelt Ivar Grasmeijer, Projectontwikkelaar bij VORM. De nieuwe woonwijk is dan ook vernoemd naar een voormalige wasserij “une laverie”, in 1924 de werkplek voor honderden werknemers.

Duurzaamheid voorop

Welke woning men ook koopt in dit project, duurzaamheid staat voorop. Iedere woning wordt voorzien van een goede isolatie, all-electric en zonnepanelen. Dit vormt de standaard, wat resulteert in een EPC van 0. Dit biedt iedere toekomstige bewoner een thuis voor de toekomst.

Wonen met charme

De Laverie wordt een ruim opgezette woonwijk en rustige woonplek, die de Oud-Hollandsche charme terugbrengt zoals de plek die verdient. “Uitkijkend op de prachtige Zwaalkom en sfeervolle en kleinschalige jachthaven ‘Den Ouwe Sluis, herbeleef je de sfeer uit 1942”, stelt Wethouder Willemsen. “Diezelfde rust, gecombineerd met de eigentijdse middelen en voorzieningen, maakt De Laverie de enige in z’n soort. Uniek.”

Nog enkele woningen te koop

In De Laverie worden verschillende woningtypes ontwikkeld die met diverse uitbreidingsmogelijkheden naar eigen wens zijn in te delen. In deze fase worden 21 woningen gerealiseerd, waarvan er reeds 16 zijn verkocht.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl