VORM en Van Grunsven Groep tekenen de turnkey-aannemingsovereenkomst Laverie Fase 3

VORM en Van Grunsven Groep tekenen de turnkey-aannemingsovereenkomst Laverie Fase 3

Op 13 februari 2023 hebben VORM en Van Grunsven Groep de turnkey-aannemingsovereenkomst ondertekend voor de realisatie van 30 grondgebonden woningen in het nieuwbouwplan De Laverie fase 3 te Oosterhout. Hiermee is een samenwerking tussen de partijen op het gebied van betaalbare en duurzame woningen officieel van start gegaan!

Wonen toegankelijk maken voor iedereen

De 30 woningen bestaan uit 26 rijwoningen die verkocht zijn aan woningcorporatie Thuisvester. De overige 4 woningen bestaande uit 1 vrijstaande woning en 1 drie-onder-één-kapwoning zijn inmiddels particulier verkocht. Het plan is gelegen op het voormalige Twickelterrein en met de derde fase wordt de volledige ontwikkeling van 119 woningen afgesloten.

Duurzaamheid voorop

In de ontwikkeling en realisatie van nieuwbouwproject De Laverie Fase 3 staat duurzaamheid voorop. Iedere woning wordt voorzien van een goede isolatie, een warmtepomp, zeer efficiënte ventilatie met warmteterugwinning, vloerverwarming, all-electric en zonnepanelen. “Dit vormt de standaard, wat resulteert in BENG energieneutraal. Dit betekent een hoog duurzaamheidsniveau en comfort voor de bewoners”, geeft Marloes de Herder, Projectmanager van VORM aan.

Uitzicht op de haven

De locatie waar De Laverie gelegen is (de Zwaaikom) was vroeger een industrieel centrum in Brabant, waar de wasserij veel werkgelegenheid bracht. Nu is deze historische plek getransformeerd tot een groene wijk. De karakteristieke monumentale schoorsteen van de wasserij is behouden en het middelpunt van de nieuwbouwwijk. De nieuwe woonwijk is dan ook vernoemd naar een voormalige wasserij “une laverie”, in 1924 de werkplek voor honderden werknemers. De derde fase van deze historische plek is gelegen naast het Wilhelminakanaal, met uitzicht op de haven en aan de Koningsdijk. De woningen zijn ontworpen door Schippers Architecten en sluiten met hun Oud Hollandse stijl aan bij de vorige fasen van De Laverie.

Inmiddels is de bouw volop aan de gang en zijn de civiele werkzaamheden afgerond. De bouw van de woningen start naar verwachting in het 1e kwartaal van 2023.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl