Gebiedsontwikkeling Park Zwanenberg weer stap vooruit met start bouw nieuwe fase

Gebiedsontwikkeling Park Zwanenberg weer stap vooruit met start bouw nieuwe fase

Gebiedsontwikkelaar AM en woningcorporatie BrabantWonen vieren samen met de toekomstige bewoners en andere betrokkenen op 6 november de start bouw van een nieuwe fase van 22 koopwoningen in Park Zwanenberg in Oss. Wethouder Joop van Orsouw van de gemeente Oss verricht hierbij de officiële handeling. Park Zwanenberg (een samenwerking van AM en BrabantWonen) ontwikkelt hier in totaal 127 koopwoningen.

Officiële handeling

De start van de bouw wordt gevierd in de voormalige kapel met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen. Wethouder Joop van Orsouw en Jaap van Engelshoven, adjunct-directeur AM Zuidwest, geven het symbolische startsein voor de bouw. Tijdens de bijeenkomst wordt een tijdcapsule ingegraven met items van toekomstige bewoners.

Park Zwanenberg

Op de voormalige locatie van ziekenhuis Bernhoven ontstaat een parkachtige leefomgeving met een mix van huur- en koopwoningen. Diversiteit in de opzet en hiermee ook in haar bewoners staan centraal in het plan. De drie reeds gerealiseerde intieme wooneilanden en het naastgelegen gezondheidscentrum met zowel basis- als specialistische zorg, geven al volop levendigheid aan Park Zwanenberg. Het plan biedt een gezonde en sportieve omgeving en heeft verschillende sportfaciliteiten in de directe nabijheid. Ook het stadscentrum, het golfslagbad, de scholen en andere voorzieningen liggen op fietsafstand.

Vierde fase

De vierde fase omvat de realisatie van een woonstraat met tien rij- en hoekwoningen, twee twee-onder-een-kapwoningen, zes geschakelde woningen en vier vrijstaande woningen. Verkoopprijzen zijn vanaf € 233.950,- v.o.n. Alle woningen zijn verkocht. De oplevering van de woningen uit de vierde fase is volgens planning in de zomer van 2020. De woningen zijn ontworpen door DAT Architecten uit Tilburg en de realisatie is in handen van Muller Bouw uit Oss.

In oktober is de verkoop van de vijfde en tevens laatste fase gestart. Dit betreft het laatste gedeelte van de woonstraat. Het aanbod bestaat opnieuw uit 22 woningen met twaalf rij- en hoekwoningen, twee vrijstaande woningen en acht twee-onder-één-kapwoningen. De verkoopprijzen zijn vanaf circa € 244.950,- v.o.n.

Stad- en gebiedmaker en Gelukkig Leven

Met Park Zwanenberg geeft AM in samenwerking met BrabantWonen invulling aan haar kernthema’s Stad- en gebiedmaker en Gelukkig Leven. Park Zwanenberg biedt met het gezondheidscentrum, de zorgwoningen en de overige faciliteiten een kwalitatief hoogwaardige woon- en werkomgeving voor een breed publiek. Bewoners kunnen hier comfortabel wonen en genieten van een groene en parkachtige leefomgeving.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl