Groen licht voor project WalKwartier in Oss

Groen licht voor project WalKwartier in Oss

Gisteravond, 30 januari 2020, hebben alle negen partijen in de gemeenteraad van Oss unaniem ingestemd met het ambitieuze centrumplan op de plek van de voormalige V&D. Een historisch besluit waarmee de grootste investering van deze generatie in het centrum van Oss een feit is.

Gemeente Oss en Van Wanrooij investeren samen meer dan 65 miljoen euro in het centrumplan. Daarin komt een grote woontoren, horeca, winkelruimte en een cultuurcluster met onder meer de bibliotheek en het stadarchief. Ook het naastgelegen sportpark van TBL (Titus Brandsmalyceum) wordt in het plan meegenomen.
Het historische besluit is direct vandaag gevierd. Nadat de samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente Oss en Van Wanrooij Projectontwikkeling vanmiddag werd getekend, is bij de leegstaande V&D een gigantisch bouwbord van het WalKwartier onthuld.

“Ambitieus, historisch, aantrekkelijk…” De Osse politiek kwam gisteren superlatieven te kort om het enthousiasme rond het WalKwartier te omschrijven. Alle partijen zijn erg verheugd en blij. Raadslid Gé Wagemakers, voormalig wethouder, omschreef het treffend als volgt: “wij zijn kei blij”!

Het centrum van Oss zal door de bouw van het WalKwartier een geheel nieuwe impuls krijgen, met veel meer functies dan voorheen. Naast winkelen en ontmoeten in het UIThuis wordt een zwaar accent gelegd op wonen. Het centrum van Oss wordt hierdoor rijker, compacter en diverser, maar bovenal een aantrekkelijk gebied om te vertoeven. Vele centrumondernemers kijken dan ook al enige tijd reikhalzend uit naar de start van de bouw.

De bouw is voorzien omstreeks Q4 2021, eerst dient de planologische procedures te worden doorlopen. Naar verwachting zal eind 2023 de oplevering van het geheel complex plaatsvinden. De bouw wordt namens Van Wanrooij in één fase door Bouwbedrijf Berghege (eveneens gevestigd in Oss) uitgevoerd.

In het WalKwartier, gelegen op de plek van de voormalige V&D pal in het centrum van Oss, zijn 135 appartementen voorzien, onderverdeeld in 63 vrije sector huur- en 72 vrije sector koopappartementen. Naast woningbouw bestaat het WalKwartier uit een cultuurcluster ‘het UIThuis’ (circa 4200 m2 bvo, met ruimte voor onder meer de bibliotheek, het stadsarchief en een podiumzaal), retail (ca. 2000 m2 bvo), horeca (ca. 500 m2 bvo) en commerciële ruimte (eveneens ca. ca. 500 m2 bvo). Onder het complex is een stallingsgarage voorzien met 143 privé-parkeerplaatsen. De locatie en het openbaar gebied wordt door de gemeente bouw- en woonrijp gemaakt.

De start van de verkoop van de koopappartementen hebben wij voorzien omstreeks eind 2020.

Absent Matter

Absent Matter

Absent Matter

Absent Matter

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl