Start bouw nieuwe woonwijk De Akkerranden in Oudenhoorn

Start bouw nieuwe woonwijk De Akkerranden in Oudenhoorn

Tijdens de feestelijke start van de bouw, van het project De Akkerranden van BPD en VORM, is de eerste paal geslagen. Aan de rand van de dorpskern van Oudenhoorn komen 180 nieuwe woningen. De duurzame woningen worden gebouwd voor verschillende doelgroepen. Naast rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen komen er ook sociale huurappartementen en starterswoningen. De eerste twee fasen zijn uitverkocht, fase 3 is nu in verkoop. In de zomer van 2022 worden de eerste woningen opgeleverd.

Wethouder Peter Schop: “Deze nieuwe wijk is belangrijk voor de toekomst van Oudenhoorn. Er is grote behoefte aan meer woningen. Het is mooi dat we 180 woningen kunnen toevoegen aan de 600 woningen die Oudenhoorn nu telt. Waar ik blij mee ben, is dat er ook betaalbare woningen komen in De Akkerranden. Het is belangrijk dat er voldoende sociale huur- en koopwoningen zijn in Oudenhoorn.”

Groen en duurzaam wonen

In de Akkerranden is het rustig wonen aan de rand van de dorpskern met uitzicht op het weidse polderlandschap en recreatiemogelijkheden dichtbij. Pal naast de nieuwe woonwijk ligt de uitgestrekte polder en kunnen bewoners optimaal genieten van het buitenleven. Meer stadse voorzieningen zijn binnen handbereik: in Hellevoetsluis, Brielle, Spijkenisse of Rotterdam.

Paul Opstal, locatiemanager bij BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling: “In De Akkerranden woon je midden in de natuur. Er komt veel groen, water en nestkasten voor vogels en vleermuizen. Door het talud langs het water aan te leggen als een bloemrijke rand wordt de biodiversiteit vergroot, dit verwijst naar de akkerranden zoals we die in de landbouw kennen.”

De 180 nieuwe woningen worden allemaal gasloos en (bijna) energieneutraal. Guido Voermans, directeur Bouw en Ontwikkeling bij de aannemer VORM 6D Wonen: “Alle woningen worden voorzien van een bodemwarmtepomp en zonnepanelen. Hiermee zijn de energielasten veel lager dan bij bestaande woningen, en zijn de nieuwe woningen klaar voor de toekomst.”

Veel ontmoetingsruimte

De nieuwe woningen zijn toekomstbestendig, maar het dorpse karakter van Oudenhoorn blijft zo veel mogelijk behouden. Alle woningen liggen rond een centrale brink. Hier is ook de groene ontmoetingsruimte en belangrijkste speelplek voor kinderen. In De Akkerranden zijn veel mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. In de korte straatjes met verspringende bebouwing komen kleinere speelplekken en is er ruimte voor ontmoeting tussen kinderen en ouders. Aan de rand van de wijk komt een nieuw wandelpad langs het water dat via een bruggetje verbonden is met het weidse polderlandschap.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl