Bouw van 30 ‘smart homes’ in Papendrecht binnenkort van start

Bouw van 30 ‘smart homes’ in Papendrecht binnenkort van start

Een huis dat in de basis klaar is voor ‘slimme toepassingen’ als een robotstofzuiger, op afstand bestuurbare gordijnen en lichten. In Papendrecht worden binnenkort 30 zogenoemde smart homes gebouwd. ‘Een Fiat Panda is slimmer dan een woning van vier ton, dat kan toch niet langer eigenlijk, in deze tijd?’

Het geluid van blaffende honden als iemand na 22.00 uur ’s avonds onaangekondigd in je voortuin staat. Én de verwarming alvast aanzetten als je in je auto stapt onderweg naar huis. In Papendrecht, in de Oostpolder, op de plek van de tijdelijke MCD-supermarkt, worden binnenkort herenhuizen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen gebouwd die klaar zijn voor allerlei ‘slimme toepassingen’.

“We geloven niet in de woningen die nu vaak ontwikkeld worden. Een Fiat Panda van 15.000 euro is slimmer dan een woning van vier ton. We vinden dat dat anders moet en zetten daar nu de eerste stappen in met het project Kombuis”, zegt Norbert Schotte van VORM. “We willen er naartoe dat een klant met één systeem zijn woning kan aansturen. Nu zie je vaak dat mensen allemaal aparte systemen kunnen kopen, maar wij willen dat graag allemaal in één.”

Slimme opties

De te bouwen woningen hebben allemaal in de basis bekabeling die klaar is voor ‘slimme componenten’: een smart hub, een draadloze bewegingsmelder en slimme verlichting. “Die voorzieningen communiceren allemaal met elkaar”, zegt Schotte. “Wie de woning koopt kan kiezen voor talloze extra ‘slimme opties’ om daarmee het wooncomfort uit te breiden. Tot zover zijn er nog maar weinig ontwikkelaars die bezig zijn op het niveau waarop wij bezig zijn. Dat vind ik gek, want hier zit wel toekomst in.”

Een smart home is in de basisvorm te koop vanaf 495.000 euro. De prijzen lopen op tot 805.000 euro. Op 3 september gaan de huizen in de voorverkoop.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl