Van Wanrooij ontwikkelt nieuwbouwlocatie Land van Matena in Papendrecht

Van Wanrooij ontwikkelt nieuwbouwlocatie Land van Matena in Papendrecht

Van Wanrooij Projectontwikkeling uit Geffen heeft de ontwikkeling van nieuwbouwlocatie Land van Matena te Papendrecht in de wacht gesleept. Gemeente Papendrecht schreef voor deze locatie een tender uit en nodigde vijf ontwikkelaars uit om een plan in te dienen. Het winnende plan van Van Wanrooij biedt ruimte aan 39 bijzondere nieuwbouwwoningen. In samenwerking met Geesink Weusten Architecten en Bureau OSLO (stedenbouw en landschap) is een ontwerp gemaakt dat de gemeente heeft aangezet tot deze gunningsbeslissing. Het plan scoorde het hoogste op het gebied van kwaliteit en economische haalbaarheid.

Ligging Land van Matena

Land van Matena ligt tussen het net nieuw ingerichte groengebied langs de Matenasche Scheidkade en de wijk Baanhoek-West in Papendrecht. Het toekomstige woongebied grenst aan de Tiendzone, een bijzonder stuk behouden cultuurhistorie. Groen en water geven extra woonplezier in Land van Matena. Vanuit de wijk rijd je straks zo de A15 op, waardoor je binnen een mum van tijd in Dordrecht, Rotterdam of Gorinchem zit. En op de fiets ben je binnen 15 minuten in het centrum van Papendrecht of Sliedrecht.

De woningen van Land van Matena

Van Wanrooij ontwikkelt in deelplan Dorp 12 royale twee-onder-een-kap woningen en in deelplan Entree 4 hoekwoningen en 23 tussenwoningen (tot wel 190 m² woonoppervlak). Slanke elementen zoals torentjes en een zeer rijke detaillering bepalen het statige, sjieke, dorpsstedelijke karakter van de nieuwe wijk. De individuele gevels krijgen verschillende breedtes en hoogtes en zijn herkenbaar door de variatie in gevelindelingen en kleurgebruik. De woningen worden all-electric uitgevoerd (gasloos). Het plan is gelegen aan een groengebied met speelgelegenheid, dat weer aansluit op het natuurgebied. Ten zuiden van de 39 woningen worden ook particulier bouwkavels uitgegeven door de gemeente.

Start verkoop

Het project zal vanaf nu verder worden ontwikkeld. Naar verwachting start de verkoop van de woningen in het 2e kwartaal van 2019.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl