Blauwhoed en De Goede Woning sluiten overeenkomst in Pijnacker

Blauwhoed en De Goede Woning sluiten overeenkomst in Pijnacker

Woningcorporatie De Goede Woning en ontwikkelaar Blauwhoed hebben een koopovereenkomst voor 31 sociale huurappartementen en 3 vrije sectorwoningen getekend.

De appartementen zijn onderdeel van het natuurinclusieve houtbouwproject Casa Vita in Pijnacker-Nootdorp.

Een heugelijk moment, want hiermee komen er nieuwe appartementen beschikbaar voor de sociale sector. Daar is grote vraag naar in Pijnacker-Nootdorp, wat bleek tijdens de vele co-creatiesessies die door de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Blauwhoed zijn georganiseerd. Al eerder zijn de 67 koopappartementen van Casa Vita met succes in verkoop gegaan.

“We zijn heel blij dat we in Pijnacker-Nootdorp woningen gaan realiseren”, vertelt Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van woningcorporatie De Goede Woning. “Casa Vita is ons eerste project in Pijnacker-Nootdorp. Het is een mooi en duurzaam project waarmee er meer energiezuinige woningen beschikbaar komen voor huurders met lage inkomens”.

Wonen in hout

Bij Casa Vita wordt er in hout gebouwd. Hout slaat op natuurlijke wijze CO2 op. Het leeft en ademt en is daardoor plezieriger, gezonder en beter voor het milieu.

Gezond wonen staat hier centraal. De twee woongebouwen van Casa Vita staan in een parkachtige woonomgeving die nauw aansluit op het bestaande dorpse woonmilieu. In de collectieve binnentuin en het omringende park is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten, te bewegen en van de natuur te genieten.

De ruimte wordt klimaatadaptief ingericht met slim geplaatste beplanting en een retentiedek om water tijdelijk vast te houden en vertraagd af te voeren.

De 34 huurappartementen van Casa Vita bevinden zich in het vierlaagse woongebouw. Het andere woongebouw bestaat uit 67 koopappartementen. Samen vormen zij, met dezelfde architectuur en uitstraling, een geheel. Met een mix aan prijsklassen vinden zowel jong als oud hier een nieuwe woonplek, dichtbij het centrum van Pijnacker-Nootdorp.

Planning

De appartementen van Casa Vita worden gebouwd door Giesbers Ontwikkelen en Bouwen uit Wijchen. Naar verwachting gaat gestart worden in het voorjaar van 2023.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl