Dura Vermeer tekent overeenkomst voor nieuw woongebied WijCK in Pijnacker-Nootdorp

Dura Vermeer tekent overeenkomst voor nieuw woongebied WijCK in Pijnacker-Nootdorp

Op maandag 30 januari tekenden Dura Vermeer en de gemeente Pijnacker-Nootdorp de overeenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van WijCK in Centrumlijn Noord. WijCK is een gebiedsontwikkeling met circa 330 woningen, een mobiliteitshub en openbaar gebied. In het plan komen dorpse kwaliteiten en urbane voorzieningen samen en staan duurzaamheid en ontmoeting centraal. De kavel van 32.000 m2 ligt aan metrostation Pijnacker Zuid. Het ontwerp is van WE architecten, ZUS, Studio Komma en MEESVISSER. De beoogde start bouw van WijCK is eind 2023.

Het aanbod

WijCK bestaat uit circa 330 woningen verdeeld over vier woonblokken. Het woningaanbod is voornamelijk gericht op het betaalbare segment; circa 40% komt in het sociale segment, 37% in het middensegment en 23% in het hogere segment. In het plan, gelegen aan het stationsplein, bevindt zich een grote fietsenstalling en een koffiebar. Daarboven komt een multicourt waar jong en oud elkaar ontmoeten en samen sporten.

Wethouder Frank van Kuppeveld van de gemeente Pijnacker-Nootdorp: “Voor Pijnacker-Nootdorp is een gevarieerde woningvoorraad van groot belang. Deze nieuwe ontwikkeling levert een grote bijdrage aan de huisvesting van verschillende doelgroepen in onze prachtige gemeente en voldoet met name aan de behoefte aan betaalbare, nieuwe woningen”.

WijCK voor iedereen

WijCK vormt een nieuwe, hoogwaardige entree voor Pijnacker-Nootdorp. Het rijke landschapsontwerp verbindt natuur- en recreatiegebied de Groenzoom met het nieuwe inclusieve woongebied. De ontwikkeling is ingericht op ontmoeting; bewoners ontmoeten elkaar in de collectieve ruimtes van de woongebouwen, buiten in de binnentuinen en de groene openbare ruimte.

Nicolle Terlouw, directeur vastgoedontwikkeling van Dura Vermeer Bouw Zuid West: “De ontwikkeling van deze inclusieve, duurzame woonwijk is ons op het lijf geschreven. Het gebied groener en gezonder achterlaten dan aangetroffen, daar staan we voor bij Dura Vermeer. We kijken ernaar uit om samen met alle betrokkenen dit prachtige plan te realiseren.”

Mobiliteit

Het gebied krijgt een innovatieve mobiliteitshub. Hier komt voldoende parkeerruimte voor de nieuwe bewoners en voor de P&R-plekken van metrostation Pijnacker Zuid. Vanuit de hub vindt duurzame energieopwekking plaats voor heel WijCK.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat centraal in deze gebiedsontwikkeling. De flora en fauna is afgestemd op de diverse inheemse soorten uit de Groenzoom waarmee het de biodiversiteit verrijkt. Binnen het ontwerp is veel aandacht voor natuurinclusiviteit, hittestress en klimaatadaptatie.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl