Duurzame gebiedsontwikkeling Klein Where te Purmerend in afrondende fase

Duurzame gebiedsontwikkeling Klein Where te Purmerend in afrondende fase

De duurzame gebiedsontwikkeling Klein Where in Purmerend van ontwikkelcombinatie Klein Where Ontwikkeling (een samenwerking van projectontwikkelaar Linden Groep en gebiedsontwikkelaar AM) nadert haar voltooiing. Het plan wordt gerealiseerd door het voormalige bedrijventerrein De Where in Purmerend te transformeren naar een aantrekkelijk woongebied en telt na oplevering 127 woningen. De woningen zijn alle verkocht.

Gevarieerd aanbod voor breed publiek

Klein Where bevindt op de kruising van rivier de Where en de Purmerringvaart en biedt bewoners een groene en waterrijke omgeving. Het plan heeft een dorpse setting en een gevarieerd aanbod met rug-aan-rug-, eengezins-, twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen met ruime parkeervoorzieningen. De prijzen van de woningen in Klein Where lagen tussen € 180.000 en € 650.000 v.o.n. Het ontwerp van de woningen komt van Mulleners + Mulleners Architecten. De realisatie is in handen van BAM Wonen.

Gebiedslabel van NL Greenlabel voor duurzaamheid

In de woonwijk Klein Where is veel aandacht voor duurzaamheid. Alle woningen hebben stadsverwarming. Er is met het Hoogheemraadschap een groenplan voor de wijk en de directe omgeving ontwikkeld. Het regenwater wordt zoveel mogelijk opgeslagen in een Water Afvoer Drainage Infiltratie (WADI) voorziening. In plaats van hemelwater af te voeren in de riolering gaat het naar een WADI, waar het water kan infiltreren in de bodem of kan worden afgevoerd naar het oppervlaktewater. Daarnaast zijn er vogelvides aangebracht in de daken en zijn er diverse tuinworkshops georganiseerd met bewoners ter bevordering van een groene inrichting van de tuinen. De gemeente Purmerend heeft voor deze wijk een zogeheten ‘Gebiedslabel’ van de organisatie NL Greenlabel ontvangen als dank voor de duurzaamheidsmaatregelen die zijn genomen binnen Klein Where.

De opleveringen van de woningen in de derde en tevens laatste fase zijn gestart en de eerste bewoners van deze fase hebben hun sleutel al in ontvangst genomen. Bij de oplevering ontvangen bewoners een duurzame tas gevuld met lekkernijen van lokale ondernemers. Deze tassen zijn gemaakt van de bouwhekdoeken, die zijn gebruikt tijdens de bouw van het plan. Het vullen van de tassen is uitbesteed aan mensen die werkzaam zijn bij een lokale sociale werkplaats.

De gebiedsontwikkeling Klein Where is in nauwe samenwerking met de gemeente Purmerend tot stand gekomen.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl