95 nieuwe woningen in Het Zand te Ridderkerk

95 nieuwe woningen in Het Zand te Ridderkerk

Projectontwikkelaar Herkon heeft de aanbesteding voor ontwikkeling en realisatie van de 6e fase van de wijk Het Zand gewonnen. Deze jongste uitbreiding op het succesvolle woningbouwplan zal bestaan uit de nieuwbouw van in totaal 95 woningen; verdeeld over 58 appartementen en 37 grondgebonden woningen.

Het deelplan met de naam Waterrijk, kenmerkt zich door brede singels en vijvers, waarvan de contouren op dit moment al zichtbaar zijn. Het wordt een ruim opgezette wijk, met veel ruimte voor water en groen.

Voor de totstandkoming van het plan heeft Herkon samengewerkt met Venster Architekten, OD205 voor de stedenbouwkundige invulling en Verhoef Installatie Management. Dit heeft geresulteerd in een zeer gevarieerd woonaanbod van duurzame en comfortabele woningen; energieneutraal en met veel aandacht voor natuur en milieu.

Wethouder Marco Oosterwijk maakte de gunning aan Herkon donderdag 21 maart bekend: ‘Dit project levert een bijdrage aan de prachtige wijk die Het Zand aan het worden is. Het plan van Herkon sluit goed aan bij de ambities van het gemeentebestuur, om mooi en gevarieerd te bouwen voor verschillende doelgroepen. En ook dit gasloze project is een toonbeeld van duurzaamheid.’

Het woningaanbod in Waterrijk bestaat uit: Appartementen met grote balkons en een gezamenlijke daktuin op een ondergrondse parkeerkelder, tweelaagse bungalows met balkons aan het water en een gelijkvloers woonprogramma, geschakelde gezinswoningen, hoekwoningen met een garage, verandawoningen met tuin aan het water, twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande woning.

Qua uitstraling sluiten de eengezinswoningen en ruime twee-onder-een-kapwoningen – gelegen aan de binnenzijde van het plan – aan op de jaren ’30 architectuur van de reeds bestaande woningen in Het Zand. De buitenzijde van het plan wordt omsloten door woningen en appartementen met een eigentijdse en moderne uitstraling, die door kleur en materiaalkeuze een duidelijke eenheid vormen met de rest van de wijk. Alle woningen aan de buitenrand van het hele plan beschikken over een tuin of terras aan het water.

Richard Revier, ontwikkelingsmanager bij Herkon: ‘Wij zijn enorm blij en trots dat de ontwikkeling aan Herkon is gegund. Na de succesvolle realisatie van de 1e drie fases van Het Nieuwe Zand wilden we heel graag verder. Op deze prominente plek gaan we nu een schitterend plan maken. Jaren geleden stonden er aan de Erasmuslaan, bij de entree naar de wijk Het Zand, vrachtauto’s en kranen geparkeerd. Straks komt hier wat ons betreft het nieuwe visitekaartje van Ridderkerk; een appartementengebouw als een ware eyecatcher. Het wordt hier straks heel prettig wonen in een prachtige omgeving. Daar ben ik van overtuigd.’

Op dit moment worden de bouwplannen verder uitgewerkt. De verkoop start naar verwachting begin 2020. Vooruitlopend hierop zal Herkon verschillende informatiebijeenkomsten organiseren. De bouw zal in het 3e kwartaal van 2020 van start gaan. Inschrijven als belangstellende kan vanaf nu al op www.waterrijkridderkerk.nl

Fotobijschrift: Richard Revier (Herkon) en wethouder Marco Oosterwijk met een impressie van het nieuwe plan voor Het Zand.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl