Feestelijke start bouw 46 eengezinswoningen in Parkrijk De Lanen fase twee in RijswijkBuiten

Feestelijke start bouw 46 eengezinswoningen in Parkrijk De Lanen fase twee in RijswijkBuiten

BAM Wonen is in opdracht van ontwikkelcombinatie Harnaschpolder CV, bestaande uit gebiedsontwikkelaar AM en VolkerWessels Vastgoed, gestart met de bouw van 46 eengezinswoningen in Parkrijk De Lanen fase 2 in RijswijkBuiten. Jeffrey Keus, wethouder Financiën, Energietransitie en Handhavingsbeleid van de gemeente Rijswijk en Maarten Kool, projectdirecteur Harnaschpolder CV (namens AM Zuidwest) gaven samen met de toekomstige bewoners het startsein voor het slaan van de eerste heipaal. Naar verwachting worden de woningen in het tweede kwartaal van 2022 opgeleverd.

Vanwege de op dat moment geldende coronamaatregelen was het helaas niet mogelijk om de start bouw gezamenlijk met alle kopers tegelijk op de bouwplaats te vieren. Daarom zijn de toekomstige bewoners door middel van een drive-thru over het bouwterrein geleid. Na afloop kregen zij een picknickdoos overhandigd met streekproducten en een usb-stick met een video van de officiële bouwhandeling.

De woningen

Van de 46 eengezinswoningen worden 36 woningen in Oudhollandse architectuurstijl gerealiseerd, met een woonoppervlakte van circa 128 m2. De woningen zijn 5.40 meter breed en hebben drie woonlagen met een langs- of dwarskap en beschikken over een berging in de achtertuin en een achterom. Het ontwerp van de woningen is afkomstig van architect Benedict Kraus van BAM Advies & Engineering. Daarnaast worden 10 stoere XL laanwoningen gebouwd van 5.70 meter breed met een woonoppervlakte van 138 m2. De woningen hebben rijke gevels in warme kleuren en drie volwaardige woonlagen, het ontwerp van de laanwoningen is afkomstig van Marc Bukman van Steenhuis Bukman Architecten.

Unieke woonbeleving voor kopers bij Homestudios

Kopers krijgen de mogelijkheid om voor de indeling en afwerking van hun woning een unieke experience bij Homestudios te doorlopen. Op basis van hun persoonlijke situatie en wensen maken de kopers een fysieke en digitale klantreis en doen zij daarmee een complete woonervaring op, voordat ze in hun nieuwe woning gaan wonen. Ook hebben zij de mogelijkheid om hun individuele woonwensen zoals een uitbouw, erker of indelingswijziging van de plattegrond in werkelijkheid te ervaren en uit te laten voeren. Zo helpt Homestudios bewoners van hun huis ook echt een thuis te maken.

Duurzaam wonen in Parkrijk

De Lanen fase 2 wordt gerealiseerd in deelgebied Parkrijk in de nieuwe duurzame woonwijk RijswijkBuiten. Jeffrey Keus, wijkwethouder RijswijkBuiten: ‘De woningen in RijswijkBuiten zijn klaar voor de toekomst, dat wil zeggen dat elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak en dat de woning wordt opgewarmd door middel van een lucht water warmtepomp’. Het openbaar gebied van RijswijkBuiten wordt duurzaam en natuurinclusief ingericht. Zo wordt in Parkrijk een bovengrondse waterafvoer gerealiseerd waarbij het regenwater bovengronds naar het open water stroomt. De watergangen en openbare groenstroken zorgen voor de tijdelijke wateropvang en vertraagde afvoer naar het nabijgelegen Wilhelminapark.

1/5 - (1 stemmen)
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl