AM biedt met eigentijds woongebouw BABEL in Rotterdam stadsappartementen voor breed publiek

AM biedt met eigentijds woongebouw BABEL in Rotterdam stadsappartementen voor breed publiek

Gebiedsontwikkelaar AM is gestart met de presale van 24 tweelaagse appartementen in woongebouw BABEL in Rotterdam. Het opvallende complex wordt gerealiseerd op de hoek van de Kratonkade en Loods Celebes. BABEL beantwoordt aan de doelstelling van de gemeente Rotterdam om meer woningen te creëren voor gezinnen die in de stad willen blijven wonen. Ook sluit het plan aan bij de ambitie om de stad te vergroenen. BABEL is onderdeel van de verdere ontwikkeling van het Lloydkwartier.

BABEL

BABEL is een kleinschalig project met 24 tweelaagse woningen en 24 parkeerplaatsen in een afgesloten stallingsgarage. Het is een levendig en eigenzinnig gebouw, geschikt voor bewoners van verschillende leeftijden. Het woongebouw heeft een ‘gemeenschappelijke straat’ die rondom het gebouw naar boven loopt en ontmoeting faciliteert onder bewoners. Het looppad verbindt ook de verschillende appartementen en buitenruimtes met elkaar. Het gebouw wordt voorzien van veel groen op de terrassen en daarnaast zijn alle woningen voorzien van een buitenruimte. Bewoners kunnen daarnaast ook gebruik maken van de collectieve tuin tussen de woongebouwen van BABEL en Lloyd Yard. Dit wordt een groene en gezellige semipublieke plek voor ontmoeting en ontspanning.

De royale tweelaagse appartementen beschikken over een ruime woonkamer en hebben twee, drie of vier slaapkamers, waarmee deze geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Door de grote lichtval in de woningen bieden deze eveneens geschikte ruimtes voor bijvoorbeeld een werkplek. Op diverse plekken zijn er beschutte privéruimtes bij de woningen. De groottes van de verschillende woningen variëren van circa 80 m2 tot 156 m2. De appartementen zijn voorzien van een loggia, balkon of terras aan de zijde van de Schiehaven of met zicht op de Maas. Verder omvat het aanbod een luxe penthouse van circa 192 m2 met drie terrassen. De prijzen zijn vanaf circa € 400.000 tot en met circa € 1.150.000 vrij op naam.

Het Rotterdamse Lloydkwartier is een nieuw woongebied met unieke ligging aan de Maas. Veel in het Lloydkwartier herinnert aan het rijke verleden van dit oude havengebied, waar onder meer oude havenloodsen zijn gerenoveerd naar een woonbestemming.

Eigentijdse architectuur

De inspiratiebron voor het karakteristieke ontwerp en de eigentijdse architectuur van BABEL is ‘De toren van Babel’ van de zestiende-eeuwse kunstschilder Pieter Bruegel. Architect Laurens Boodt won met zijn ontwerp de prijsvraag ‘Gezinsappartementen’ van de gemeente Rotterdam.

Gezonde mobiliteit

Een gezonde mobiliteit wordt onder meer gestimuleerd door de fietsbereikbaarheid en een goed toegankelijke fietsberging op de begane grond. Hiermee wordt bijgedragen aan een autoluw en duurzaam woongebied.

AM en haar maatschappelijke thema’s Stad- en gebiedmaker en Inclusieve stad

Met de ontwikkeling van BABEL geeft AM invulling aan haar maatschappelijke thema’s Stad- en gebiedmaker en Inclusieve stad. Mede door de ontwikkeling van BABEL transformeert de Lloydpier verder naar een leefbaar en aantrekkelijk stuk stadsdistrict midden in de stedelijke context van Rotterdam. Daarnaast biedt het bijzondere woonconcept ruimte voor gezinnen en ook andere bewoners die graag in de stad willen blijven wonen op een goed toegankelijke en groene leefomgeving.

De verkoop start naar verwachting begin 2021.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl