AM en Dura Vermeer geven startsein bouw 71 duurzame woningen in Hefkwartier in Rotterdam

AM en Dura Vermeer geven startsein bouw 71 duurzame woningen in Hefkwartier in Rotterdam

VOF Entrepothaven (een samenwerking van gebiedsontwikkelaar AM en Dura Vermeer Bouw Zuid West) heeft het startsein gegeven voor de bouw van 71 woningen fase DYZ in het Hefkwartier in Rotterdam. VOF Entrepothaven realiseert hier 18 eengezinswoningen, 36 appartementen en 17 herenhuizen. Wethouder Bas Kurvers van de gemeente Rotterdam, Gilbert Kokenberg, adjunct-directeur AM Zuidwest en Bart van Dijk, directeur Dura Vermeer Bouw Zuid West, gaven symbolisch het startsein voor de bouw. Met deze duurzame woningen en appartementen wordt de woonfunctie van het stadsdeel Feijenoord in Rotterdam verder versterkt.

In het hart van Hefkwartier aan een autovrij hof waar men elkaar kan ontmoeten en kinderen de ruimte hebben om veilig te spelen komen de eengezinswoningen van 117 m2 tot 135 m2 met tuin. Aan de Roentgenstraat worden de 36 appartementen gerealiseerd, variërend van een studio van 49 m2 tot driekamerappartementen van 88 m2 met buitenruimte. Ook is er een gemeenschappelijke fietsenstalling en zonneterras. De herenhuizen van 172 m2 tot 180 m2 met dektuin zijn de grootste woningen in het plan en komen aan de Oranjeboomstraat.

Alle woningen in deze fase zijn ontworpen door Inbo Architecten. De realisatie is in handen van Dura Vermeer Bouw Zuid West.

Mix van bewoners

Het Hefkwartier is deel van een aantrekkelijke wijk waar jong en oud, alleenstaanden, starters, tweeverdieners en gezinnen samenkomen. De eerste fases worden al bewoond en hierdoor is er al volop levendigheid in de wijk. In het voorjaar van 2022 worden de 47 appartementen aan de Nassaukade van fase W opgeleverd. Nog voor het einde van dit jaar start de verkoop 58 appartementen van de laatste plan in Hefkwartier, fase tien.

Duurzaam en toekomstbestendig

Hefkwartier wordt duurzaam ontwikkeld met een hoge ambitie op het gebied van energie en comfort. Alle woningen worden uitgevoerd met vloerverwarming en aangesloten op het stadsverwarmingsnet. Ook worden zonnepanelen aangebracht. Dit zorgt in combinatie met een goede isolatie voor een energiezuinige woning, die duurzaam en toekomstbestendig is. Een woning zonder gas biedt de bewoners meerdere voordelen. Gasvrij wonen draagt bij aan een gunstig (binnen)klimaat, het verschaft een financieel voordeel en zorgt voor een grotere veiligheid en gezondheid binnenshuis. Verder kunnen de bewoners gebruik gaan maken van deelmobiliteit. In het parkeerhof komen elektrische (bak)fietsen en elders in het plan worden deelauto’s geplaatst.

Stad- en gebiedmaker

Het plan omarmt de visie van AM die zij uitdraagt als leidende stad- en gebiedmaker. Hefkwartier wordt een aantrekkelijke plek nabij het centrum van Rotterdam, waar veel mensen zich thuis en welkom zullen voelen. De mix van koopstarters, (jonge) gezinnen en tweeverdieners, zal zorgen voor een prettige woonomgeving.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl