AM en Heijmans verkopen 133 woningen aan Vesteda in project Imagine in Rotterdam

AM en Heijmans verkopen 133 woningen aan Vesteda in project Imagine in Rotterdam

Gebiedsontwikkelaar AM en Heijmans Vastgoed verkopen aan Vesteda 133 huurappartementen en 40 parkeerplaatsen in het project Imagine in Rotterdam. Imagine bestaat uit energiezuinige appartementen en krijgt een collectieve binnentuin. Naast 133 huurappartementen voor de middenhuur bestaat het project uit 162 koopappartementen.

Imagine ligt op de grens van Parkstad, op de hoek van de Laan op Zuid en de Rosestraat. Het energiezuinige appartementencomplex bestaat uit twee hoge woongebouwen die op straatniveau worden verbonden door een gebouw met commerciële en maatschappelijke functies. In totaal komen er 295 woningen in Imagine. De lichte gevelmaterialen maken van Imagine een opvallend nieuw woonicoon aan de skyline van Rotterdam. De appartementen kijken uit op de groene binnentuin, op de Maas, het nieuwe Feyenoord City en richting het centrum. Imagine is ontworpen door Barcode Architects. De woonoppervlaktes van de appartementen van Vesteda variëren van circa 50 tot 95 m2, met een gemiddelde van 70 m2. Imagine biedt een gevarieerde mix aan koop- en huurwoningen en is geschikt voor een breed publiek. Parkeren is mogelijk in de onderbouw, waar ook wordt voorzien in voorzieningen voor deelmobiliteit.

Vesteda voegt met deze aankoop weer 133 Rotterdamse huurwoningen toe in het middensegment, waarvan 59 in het gereguleerde segment. Pieter Knauff, chief investment officer van Vesteda: ‘Op steenworp afstand van de Maas, NS Station Rotterdam Zuid en dichtbij allerlei andere voorzieningen bieden wij huurders met een middeninkomen 133 ruime en duurzame huurappartementen. Imagine zet de toon voor een nieuw woongebied van hoge kwaliteit. Dank aan AM, Heijmans, Gemeente Rotterdam voor de uitstekende samenwerking.’

Wilco van den Ban, namens AM en Heijmans: “We zijn zeer verheugd dat we op deze plek, bij het toekomstige Feyenoord City, een nieuwe duurzame binnenstedelijke leefomgeving creëren die álles in zich heeft. Van wonen tot sport. Van park tot uitgaan. Wie straks in Imagine woont, staat aan de basis van een nieuw stadsdeel van Rotterdam. We zijn blij met het door Vesteda gestelde vertrouwen in dit project en in dit gebied.’’

De bouw is in handen van een bouwcombinatie bestaande uit BAM Wonen en Heijmans Woningbouw en start naar verwachting in oktober 2021.

Huis kopen Rotterdam

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl