AM speelt met IMAGINE Rotterdam in op behoefte aan betaalbare, toekomstbestendige woningen in de stad

AM speelt met IMAGINE Rotterdam in op behoefte aan betaalbare, toekomstbestendige woningen in de stad

Gebiedsontwikkelaar AM start in december de verkoop van 162 zeer energiezuinige woningen in IMAGINE te Rotterdam. Het aanbod bestaat uit een diversiteit aan huur- en koopwoningen, geschikt voor een breed publiek. Binnen het duurzame complex komt een bijzondere buitenruimte gericht op ontmoeting en ontspanning. In totaal komen er 295 woningen in IMAGINE. Naast ruimte voor wonen is er in de plint ruimte voor commerciële en maatschappelijke functies.

IMAGINE: nieuwe woonkansen voor verschillende typen kopers

IMAGINE ligt op de grens van Parkstad, op de hoek van de Laan op Zuid en de Rosestraat en hiermee markeert deze ontwikkeling feitelijk de start van de gebiedsontwikkeling Feyenoord City. Het wooncomplex bestaat uit twee hoge woongebouwen verbonden met een plint met 287 appartementen en acht tweelaagse stadswoningen, alle met een eigen balkon of buitenruimte. Het complex biedt een gevarieerde mix aan koop- en huurwoningen, bestemd voor verschillende typen bewoners van uiteenlopende leeftijden. Er komen stadswoningen, binnentuinwoningen, binnenhofappartementen, torenappartementen (S en M) en XL penthouses. De oppervlaktes lopen uiteen van 49 tot 225 m2. De verkoopprijzen zijn vanaf € 229.500 v.o.n. In het complex komen 133 huurwoningen, waarvan 58 woningen in het middenhuursegment. De huurwoningen zullen worden afgenomen door een belegger. Naar verwachting start de verhuur eind 2023.

De woningen kijken enerzijds uit op de groene binnentuin, anderzijds is het uitzicht op de Maas, het nieuwe Feyenoord City of richting het centrum. Het complex, naar een ontwerp van Barcode Architects, vormt een opvallende entree voor de Laan op Zuid en het toekomstige Feyenoord City. Het fraaie ontwerp van het gebouw en de lichte materialen van de gevel maken van dit gebouw een opvallend nieuw woonicoon aan de skyline van Rotterdam. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Ontmoeting en sociale interactie

IMAGINE wordt voorzien van een binnentuin, die zal functioneren als een klimaatbestendige, groene huiskamer met volop ruimte voor ontmoeting en ontspanning. Ook de trappen in het plan rondom de binnentuin dragen bij aan een actief gebruik van de buitenruimte en sociale interactie. De tuinen zijn naar een ontwerp van Buro Sant en Co en zijn uitsluitend toegankelijk voor bewoners.

Nagenoeg energieneutraal en gedeelde mobiliteit

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Zo zijn de woningen standaard voorzien van een warmte-koudeopslag (WKO-installatie). Hiermee wordt de warmte van de zomer benut om in de winter het huis te verwarmen en de kou van de winter wordt gebruikt om het huis in de zomer te koelen. Kopers wonen hier straks in nagenoeg energieneutrale (energieprestatie coëfficiënt van 0,26) en toekomstbestendige woningen.

In de parkeergarage komt een mobiliteitshub voor tien elektrische deelauto’s en in het openbaar gebied worden nog eens zes parkeerplaatsen voor elektrische deelauto’s gereserveerd. Daarnaast biedt de garage plaats aan in totaal 118 auto’s.

De woningen worden verkocht via Ooms Makelaars en TW3 Makelaardij.

AM en haar kernthema Inclusieve stad

Met IMAGINE geeft AM uiting aan haar thema Inclusieve stad en speelt in op de behoefte aan betaalbare woningen in stad. Het complex biedt nieuwe woonkansen voor verschillende typen kopers, die graag in Rotterdam willen (blijven) wonen. De fraaie binnentuin biedt een fijne, groene verblijfplaats waar ontmoeting wordt gefaciliteerd.

 

 

5/5 - (3 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl