AM start met de verkoop van BABEL in Rotterdam: Iconisch wonen op de Lloydpier

AM start met de verkoop van BABEL in Rotterdam: Iconisch wonen op de Lloydpier

Gebiedsontwikkelaar AM is gestart met de verkoop van 24 unieke tweelaagse appartementen in woongebouw BABEL in Rotterdam. Het opvallende en groene complex komt op de hoek van de Kratonkade en Loods Celebes en combineert de traditionele eengezinswoning met een appartementengebouw. Hierdoor ontstaat een woontoren met tweelaagse woningen. BABEL speelt met dit aanbod in op de vraag naar woningen voor gezinnen die in de stad willen blijven wonen.

BABEL faciliteert ontmoeting met ‘gemeenschappelijke straat’

BABEL omvat in totaal 24 tweelaagse woningen en 24 parkeerplaatsen in een afgesloten stallingsgarage. Het is een levendig en eigenzinnig gebouw met een gemeenschappelijke straat die rondom het gebouw naar boven loopt en ontmoeting faciliteert onder bewoners. Het looppad verbindt ook de verschillende appartementen en buitenruimtes met elkaar. Het gebouw krijgt een natuurlijke uitstraling door de toevoeging van een rijke groenvoorziening op de terrassen.

De royale appartementen zijn voorzien van een ruime woonkamer en hebben drie of vier slaapkamers, waarmee deze geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Door de grote lichtval in de woningen bieden deze eveneens ideale ruimtes voor bijvoorbeeld thuiswerken. De groottes van de verschillende woningen variëren van circa 80 m2 tot 190 m2 en zijn voorzien van een loggia, balkon of terras aan de zijde van de Schiehaven of met zicht op de Maas. Verder omvat het aanbod een luxe penthouse van circa 190 m2 met drie terrassen. De prijzen zijn vanaf € 405.000 tot en met ongeveer € 1.150.000 v.o.n..

Bewoners van Babel kunnen ook gebruik maken van de ruime collectieve tuin tussen de woongebouwen van Lloyd Yard en Babel. Dit wordt groene en gezellige semi publieke plek voor ontmoeting en ontspanning.

Het prijswinnende ontwerp van BABEL komt van architect Laurens Boodt. De bouw is in handen van Kroon en de Koning. Naar verwachting start de bouw in het derde kwartaal van 2021.

Gezonde mobiliteit

Bewoners worden gestimuleerd om meer de fiets te pakken door de uitstekende fietsbereikbaarheid en een goed toegankelijke fietsberging op de begane grond van het gebouw. Hiermee wordt bijgedragen aan een autoluw en duurzaam woongebied.

AM en haar maatschappelijke thema’s Inclusieve stad en Stad- en gebiedmaker

Met de ontwikkeling van BABEL geeft AM invulling aan haar maatschappelijke thema’s Inclusieve stad en Stad- en gebiedmaker. Mede door de ontwikkeling van BABEL transformeert de Lloydpier verder naar een leefbaar en aantrekkelijk stuk stadsdistrict midden in de stedelijke context van Rotterdam. BABEL geeft gezinnen de perfecte mogelijkheid om in het centrum van Rotterdam te wonen: stedelijk maar toch ontspannen.

Hypotheekadviseur Rotterdam

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl