BAM Wonen levert 57 woningen in de voormalige Noordsingelgevangenis in Rotterdam op aan bewoners

BAM Wonen levert 57 woningen in de voormalige Noordsingelgevangenis in Rotterdam op aan bewoners

BAM Wonen heeft in opdracht van HD Groep de laatste woning van in totaal 57 woningen in de eerste fase van het project Tuin van Noord opgeleverd aan de toekomstige bewoners. Met de oplevering van de laatste woning, gerealiseerd in de voormalige cellenvleugels van de Noordsingelgevangenis, zijn de bouwwerkzaamheden voor BAM Wonen afgerond. Met de transformatie van de Noordsingelgevangenis die in 2018 van start ging, is het terrein nu veranderd in een prachtige woon- en leefomgeving waarbij de openbare buurttuin momenteel nog wordt aangelegd.

De Noordsingelgevangenis uit 1872 heeft ruimte geboden aan 340 cellen, die zijn getransformeerd naar 57 unieke woningen. De woningen zijn gerealiseerd in de voormalige cellenvleugels A, B, C en D, de verbindingen tussen de cellenvleugels en het panopticum (het centrale middelpunt van de cellenvleugels). De woningen zijn verdeeld over tien woningtypen, variërend in woonoppervlak van 60m2 tot 300m2, met twee tot vijf woonlagen. Alle woningen hebben een eigen entree, tuin en optioneel een extra berging en parkeerplaats. De woningen zijn afgewerkt met een hoge kwaliteit en voldoen aan alle eisen en wooncomfort van deze tijd. Ze zijn door de bewoners naar eigen smaak en soms zelfs met behoud van oude gevangeniselementen ingericht. In een aantal woningen is er bijvoorbeeld een celdeur of trap terug te vinden.

“De combinatie van oud en nieuw en de unieke woonomgeving sprak ons enorm aan in Tuin van Noord. Na de sleuteloverdracht wordt de gietvloer aangebracht, de keuken geplaatst en volgend jaar richten we de tuin in. We hopen tijdens de feestdagen van ons thuis te genieten. Wie kan er nu zeggen dat je er naar uitkijkt de gevangenis in te gaan”, aldus de nieuwe bewoners Jeroen en Marieke.

Robin Dijkgraaf, directeur HD Groep: “Er staat in Rotterdam nu een waanzinnig mooi complex dat een heel belangrijke bijdrage gaat leveren aan het verbeteren van het Oude Noorden.”

“Na een intensieve bouwperiode is de oude gevangenis aan de Noordsingel getransformeerd naar 57 prachtige woningen met hedendaags wooncomfort. We zijn trots op het eindresultaat en de samenwerking met onze partners”, aldus Wout van der Waal, adjunct-directeur Zuidwest bij BAM Wonen.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl