De Maasbode

De Maasbode
 
ROTTERDAM
Hier, op de plek waar De Maasbode komt, zat van oorsprong het dagblad Maasbode. Hier werd het dagblad geschreven en gedrukt en werd het nieuws gebracht. In de vitrinekasten waar de net gedrukte pagina’s opgehangen werden, werd nieuws van de dag gepubliceerd.

DE MAASBODE
Hier stonden de mensen met hun neuzen tegen de ramen. Om te zien wat er gebeurde in de wereld. Dit was een sociale plek, waar een praatje werd gemaakt. Over lief. Over leed. Over het weer en over de gebeurtenissen in de stad. Een iconische plek die jarenlang een sociale rol vervulde in het leven van vele Rotterdammers. Hier, aan de William Boothlaan, komt opnieuw een uniek gebouw. Bewoners van De Maasbode treffen elkaar in de entreestraat of hun straat op hoogte. Zijn buren, spreken elkaar en groeten elkaar. Maken een praatje en bespreken het weer. Net als toen…

IN DE BUURT
Dus wil je wonen in de stad, maar met alle leuke dingen van een buitenwijk? Dan wil je wonen in De Maasbode. In het bruisend hart van Rotterdam. Hier wonen biedt families alles dat ze wensen. Een ruime woning met drie woonlagen in een gezellige straat. Een straat op hoogte, in een woontoren van 70 meter. Stap van binnen naar buiten. De stad in. Met scholen, winkels, markten, bars en restaurants. Allemaal om de hoek. Aan de voet van de woontoren ligt ’t Landje. Een outdoor speelvoorziening omringt door bomen en groen. Vanuit de woontoren volledig te overzien. Hier heb je alles. Alles wat je nodig hebt.

Scholen
OSB Het Landje en de Rotterdamse Schoolvereniging (vestiging Noord) liggen op maar twee minuten van De Maasbode. De vrije doorloop over ’t Landje maakt dat je wat oudere kinderen alleen naar school kunt laten gaan. Je kunt ze immers zien vanuit je eigen huis! OBS Het Landje is een kunstzinnige basisschool. Hier wordt veel aandacht besteed aan kunst, cultuur en de omgeving. De noordelijke vestiging van de Rotterdamse Scholenvereniging biedt klassikaal gericht onderwijs op hoog niveau.

Boodschappen & verse producten
Lopend of op de fiets. Boodschappen haal je om de hoek. Albert Heijn is op slechts zeven minuten lopen vanaf de entreestraat van De Maasbode. Of ga je naar buiten en proef de stad. Iedere dinsdag en zaterdag is het markt aan de Binnenrotte. De Markthal is zeven dagen per week open. Hier vind je de lekkerste producten uit verschillende culturen van over de hele wereld. Alle ingrediënten binnen handbereik voor dat ene recept. Ontdekt al dat lekkers en enjoy! Voor vers en eerlijk vlees hoef je slechts een klein blokje om. Bij Slagerij Ooteman aan de Oude Binnenweg helpen ze je graag bij het uitzoeken van het beste vlees. Hier maf het een onsje meer zijn! Niet anders meer? Neem dan een lekkere verse koffie mee. Dat maakt de korte wandeling naar huis nog aangenamer!

Horeca
Heerlijk eten, drinken en ontspannen. Tout Rotterdam komt bij Vandal. Bezoek dit geweldige restaurant eens in de zoveel tijd voor een avondje uit. De keuken is een mix van Japans en mediterraans eten. Het interieur bestaat uit straatkunst wat volgens de wet wordt gezien als vandalisme. Zo werd dus de naam Vandal Rotterdam geboren. Een prachtige sfeervolle locatie en op loopafstand van huis!
Is het weekend en wil je er tussenuit? Niet koken vanavond. Buiten de deur een hapje eten. Dertien is om de hoek. Lokaal, eerlijk, eigenzinnig en met ingrediënten van het seizoen. Daarna kan er natuurlijk op de weg naar huis nog een drankje worden gedaan bij één van de buren in de Witte de Withstraat.
Of zoek je een plek die oer-Rotterdams en bourgondisch tegelijk is? Of je nu boodschappen hebt gedaan en nog even een lunch wilt of doordeweeks geen zin hebt om te koken, dan ben je bij Bij de Bruin aan het goede adres. Hier maak je nog spontaan een praatje met andere gasten en je kunt er in een gezellige sfeer nog lekker eten ook. Kortom, een verborgen parel in hartje stad.

MAKELAARS
Ooms Makelaars Rotterdam

Nieuwbouwwijzer.nl