ERA Contour en Heijmans starten met bouw van Nieuw Kralingen in Rotterdam

ERA Contour en Heijmans starten met bouw van Nieuw Kralingen in Rotterdam

Op dinsdag 21 december 2021 gaf wethouder Bas Kurvers (Bouwen & Wonen) het feestelijke startschot voor de start bouw van het nieuwbouwproject Nieuw Kralingen. Na een lange voorbereiding en binnen een half jaar na het onherroepelijke bestemmingsplan begint daarmee de bouw van de 173 van in totaal 800 nieuwe woningen op deze bijzondere plek.

Sfeervolle nieuwe stadswijk bij de Kralingse Plas komt dichterbij

In de stijlvolle stadswijk Nieuw Kralingen komt een breed aanbod aan woningtypen, van koopwoningen tot en met woningen in het middensegment en sociale huurwoningen. Heijmans en TBI-onderneming ERA Contour zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van het nieuwbouwproject. Beide partijen werken voor deze gebiedsontwikkeling samen in de Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen (OCNK).

Wonen aan het Kralingse Bos, mede mogelijk door het verleggen van de Bosdreef

Nieuw Kralingen komt aan de westkant van het Kralingse Bos, op het voormalige bedrijventerrein, waar nu nog onder meer de Stadskwekerij Rotterdam gevestigd is. Om dit mogelijk te maken, wordt de Bosdreef verlegd in noordwestelijke richting. Hierdoor grenst de nieuwe wijk straks direct aan het Kralingse Bos en de Kralingse Plas. Het wordt een stadswijk waar romantiek in volle glorie zichtbaar zal zijn: in het vele groen, de vorm van de straten en lanen en in de architectuur.

Wijk met een mix aan woningtypes

“Dit is een bijzonder moment: vandaag start de bouw van een compleet nieuwe woonwijk aan de rand van het Kralingse Bos. Nieuw Kralingen wordt een prachtige wijk met een centrale ligging. Het is ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar genoeg ruimte om buiten in het groen te spelen. Ik kijk nu al uit naar het eindresultaat”, vertelde wethouder Bas Kurvers tijdens het digitale start bouw evenement, dat door enthousiaste kopers, relaties en co-makers werd bijgewoond.

De mix aan woningen is van meet af aan zichtbaar.

Bij deze eerste stap in de realisatie van het nieuwbouwproject worden 80 sociale huurwoningen, 40 middenhuurwoningen,10 vrije sector huurwoningen en 43 koopwoningen in verschillende typen gebouwd. De sociale huurwoningen komen aan de nieuwe Verlegde Bosdreef te liggen. De OCNK bouwt deze voor de Rotterdamse woningcorporatie Woonstad. Binnenkort start het realisatieteam ook met de bouw van het appartementengebouw voor middenhuur woningen. Het gebouw komt bij de entree van de nieuwe wijk, ongeveer op de plek waar het Wellant College stond.

Karaktervol wonen ‘Aan de Boezem’

“In het eerste deelgebied ‘Aan de Boezem’ wordt het karakter van Nieuw Kralingen direct goed zichtbaar, met een grote variatie aan woningtypes én mooie architectuur in verschillende stijlen.
We verwachten dat vanaf (de eerste helft van 2023) de kopers hun sleutel krijgen. En de ontwikkeling staat niet stil: we werken hard om de volgende deelgebieden in verkoop te brengen”, vertelt projectdirecteur Erick Schouten.

Binnenkort volgende deelgebied in verkoop

Kort na de jaarwisseling start de verkoop van het volgende deelgebied van Nieuw Kralingen, ‘Op de kop van de Avenue’.

Nieuw Kralingen is een ontwikkeling van Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen (OCNK), een samenwerking tussen Heijmans en ERA Contour. West 8 is met OCNK verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig ontwerp. De architecten zijn INBO, Braaksma & Roos, V8 Architects, Architectuur Maken en Hans van der Heijden.

Hypotheekadviseur Rotterdam

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl