Havensteder en BAM Wonen starten bouw 38 sociale huurwoningen in Rotterdam

Havensteder en BAM Wonen starten bouw 38 sociale huurwoningen in Rotterdam

Havensteder en BAM Wonen zijn gestart met de bouw van 38 betaalbare en duurzame sociale huurwoningen voor project ‘het Boezemhuys’ in de Rotterdamse wijk Crooswijk. Het project omvat een appartementencomplex met 6 woonlagen, waarin 32 appartementen worden gerealiseerd en 6 eengezinswoningen. Deze 38 woningen worden aardgasvrij gemaakt.

Urias Santos Bakker, directeur Onderhoud & Ontwikkeling van Havensteder: “Deze fraaie sociale nieuwbouw komt middenin Crooswijk te staan. De buurt heeft een grote behoefte aan nieuwe woningen. Met de bouw van ‘het Boezemhuys’ geven wij de toekomstige bewoners een duurzaam, betaalbaar en comfortabel thuis.”

“We werken intensief en prettig samen met Havensteder in verschillende projecten. We zijn er trots op dat we dit mooie project in Crooswijk mogen toevoegen aan die samenwerking”, aldus Tom Jongen, directeur Zuidwest bij BAM Wonen.

Het Boezemhuys

Het Boezemhuys wordt gerealiseerd in jaren dertig architectuurstijl en omvat een appartementencomplex van zes bouwlagen met 32 appartementen met een woonoppervlakte van circa 57 m2 tot 71 m2. De zes eengezinswoningen hebben een woonoppervlakte van circa 90 m2. Deze beschikken over een achtertuin met buitenberging. Dertig appartementen hebben een balkon en een berging binnen. Twee appartementen beschikken over een tuin met een buitenberging. Het Boezemhuys heeft een centrale entreehal met lift- en trappenhuis en twee collectieve fietsenbergingen. Het ontwerp komt van Klunder Architecten uit Rotterdam. Het project wordt op de hoek van de Boezemstraat en de Tamboerstraat gerealiseerd, naast het Rudolf Steiner College. Voor de naam van het project is een prijsvraag uitgeschreven in de lokale kranten. Uit alle inzendingen is de naam Boezemhuys gekozen.

Duurzaamheid

Elke woning levert warmte via vloerverwarming en warm tapwater in de keuken en badkamer. Op het dak worden vijftig zonnepanelen geplaatst voor de elektriciteitsvoorziening van de algemene ruimtes en de woningen. Daarnaast wordt elke woning voorzien van een warmte terugwin-unit (WTW) voor de ventilatie. Dit zorgt met een gebalanceerde ventilatie in elke woning voor een gezond en comfortabel binnenleefklimaat. Naar verwachting wordt ‘het Boezemhuys’ in het derde kwartaal van 2022 opgeleverd.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl